News
notix pixel id

Proteste și violențe în Europa. Manifestanții, revoltați de noile restricții anti-Covid

Proteste de amploare în mai multe țări din Europa. Mulțimi de oameni au ieșit în stradă, revoltați împotriva noilor restricții anti-Covid, printre care vaccinarea obligatorie.
22.11.2021 | 08:46
Proteste și violențe în Europa. Manifestanții, revoltați de noile restricții anti-Covid
Proteste în mai multețări din Europa împotriva noilor restricții anti-Covid. Sursa foto: The Straits Times
ADVERTISEMENT

Noi proteste în Europa împotriva restricțiilor anti-Covid. Manifestanții se opun vaccinării obligatorii și a prezentării certificatului verde la locul de muncă și nu numai.

Olanda, Austria, Croaţia, Italia și Belgia sunt țările unde mii de oameni au ieșit în stradă să se opună noilor restricții împotriva coronavirusului. În Olanda s-au incendiat anumite lucruri, printre care biciclete și s-au dat chiar și petarde şi artificii spre oameni ai legii.

Protestatari: ”Nu divizării societăţii!”

În orașul Rotterdam poliția a fost nevoită să tragă focuri de armă pentru a-i mai potoli pe protestatarii violenți.  Primarul orașului a catalogat totul precum o ”orgie de violenţă”.

ADVERTISEMENT

În țară s-a hotărât o carantină parțială de 3 săptămâni, închiderea de la ora 20:00 a restaurantelor, magazinelor sau barurilor, iar evenimentele sportive să se desfășoare fără spectatori.

În Austria oamenii asociază noile reguli anti-Covid cu ”fascismul”, ”tirania” şi ”dictatura corona”. ”Nu divizării societăţii!”, strigă aceștia, după ce Guvernul a decis vaccinarea obligatorie a populației din ianuarie 2022 și carantină din cauza numărului mare de noi îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT
Protest in Austria. Sursa foto: Geo.tv

 

În Croaţia, pe străzile capitalei Zagreb, se manifestă împotriva impunerii imunizării angajaților de la stat. În Italia, o mulțime adunată la Circus Maximus se opune certificatului verde solicitat la locul de muncă, în transportul public, restaurant, mall și alte spații aglomerate. ”Libertate, libertate!” au strigat și italienii.

Protest în Croația.
Protest în Croația. Sursa foto: Euractiv

 

În Belgia, la Bruxelles, a avut loc o manifestație sub sloganul ”Împreună pentru libertate”. Asta după ce autoritățile locale au decis ca persoanele nevaccinate anti-Covid să nu mai intre în restaurante sau baruri, masca de protecție să  fie purtată peste tot, telemunca obligatorie pentru job-urile care își permit o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

În Belgia, se înregistrează de câteva zile peste 1o mii de noi infecții, iar nivelul de spitalizare depășește aproape zilnic 2.000 de pacienți.

Protest in Belgia
Protest in Belgia. Sursa foto: thaipbsworld

Europa, amenințată de valul cinci al pandemiei

Totul se întâmplă în contextul în care Europa este amenințată de un nou val al pandemiei, valul cinci, după ce numărul de noi cazuri a început să crească tot mai mult.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sunt, de asemenea, îngrijorați de ceea ce se întâmplă la nivel european referitor la evoluția pandemiei.

”Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră.

Știm ce trebuie făcut pentru a lupta împotriva virusului: vaccinare și purtarea măștilor”, a declarat pentru BBC, Dr. Hans Kluge directorul regional al OMS.

ADVERTISEMENT

În timp ce în mai multe țări europene s-au impus, așadar, măsuri mai dure împotriva răspândirii coronavirusului, în România s-au anunțat noi relaxări. AICI mai multe detalii

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri