News

Proteste violente din cauza noilor restricții la Praga. Jandarmii și polițiștii au intervenit în forță. Video

19.10.2020 | 11:43
Proteste violente din cauza noilor restrictii la Praga Jandarmii si politistii au intervenit in forta Video
ADVERTISEMENT

Proteste violente au avut loc duminică în Capitala Cehiei, Praga, acolo unde mai multe persoane, nemulțumite de noile restricții din cauza pandemiei de Covid-19, au ieșit pe străzi să-și strige nemulțumirile.

După ciocnirile dintre jandarmi și polițiști pe de o parte, respectiv protestatari, în special fani ai echipelor de fotbal, de cealaltă, au rezultat mai mulți răniți, dar și arestați.

ADVERTISEMENT

Pentru a calma spiritele, poliţia cehă a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva celor care s-au aflat la protest. Oamenii au ieșit pe străzi pentru a-și arăta nemulțumirea față de măsurile luate de Guvern.

Au fost proteste violente la Praga din cauza noilor restricţii

Un marș de protest organizat în centrul Capitalei Cehiei, Praga, a degenerat duminică după amiaza în lupte violente între forțele de ordine și mai mulți cetățeni violenți.

ADVERTISEMENT

Câteva mii de oameni, printre care mulți suporteri ai unor echipe de fotbal, s-au adunat duminică la Praga pentru a cere demisia ministrului Sănătăţii Roman Prymula, responsabilul unor măsuri de restricții considerate mult prea dure.

Protestarii au fost nemulțumiți de închiderea restaurantelor, a pub-urilor şi de interzicerea competițiilor sportive. După ce aceștia, care nu purtau nici mască de protecție, au devenit recalcitranți, jandarmii au intervenit în forță, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, pentru a-i împrăștia.

ADVERTISEMENT

În primă fază, chiar şi cu intervenţia jandarmilor, sute de persoane au refuzat să părăsească piaţa şi au început să arunce cu pietre şi sticle în forţele de ordine.

Potrivit autorităților, cel puțin 20 de persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor și alte câteva zeci au fost reținute, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește, minstrul Prymula i-a condamnat pe manifestanţi, pe care i-a acuzat de ”dispreţ faţă de munca personalului medical”.

Măsuri dure luate de Cehia după explozia cazurilor de Covid-19

Cehia a decis să închidă restaurantele și barurile din toată țara. De asemenea, s-au închis şi cinematografele, grădinile zoologice, sălile de fitness şi muzeele, iar consumul de alcool în locuri publice a fost interzis.

Cehii au atins, vineri, un record de peste 11.000 de cazuri în 24 de ore, în condițiile în care țara are 10,7 milioane de locuitori. Potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, țara are cea mai mare rată de infectare la 100 de mii de locuitori, peste 400.

ADVERTISEMENT
Tags: