News

Proteste violente în Franța, oamenii nervoși dau foc la mașini. Reforma pensiilor nu este acceptată de populație

Noi proteste violente în Franța, față de legea pensiilor. Oamenii sunt nemulțumiți, dau foc la mașini și se bat cu polițiștii, în semn de protest.
18.03.2023 | 21:48
Proteste violente in Franta oamenii nervosi dau foc la masini Reforma pensiilor nu este acceptata de populatie
ADVERTISEMENT

Noi proteste violente în Franța, față de majorarea vârstei de pensionare. Oamenii au ieșit din nou în stradă și în multe zone ale Parisului, precum și în alte orașe, s-a instalat haosul. De remarcat cum autoritățile din Franța au interzis orice reuniune în Place de la Concorde, precum și pe bulevardul Champs Elysees din Paris.

Noi proteste violente în Franța

În a 4-a zi consecutivă de proteste violente din Franța imaginile cu violențe și mașini în flăcări sunt la tot pasul pe străzile din Paris. Poliția pariziană face cu greu față acestor mulțimi violente de oameni, deși a interzis adunările în locuri cheie din Capitală, tocmai pentru a preveni astfel de incidente.

ADVERTISEMENT

Prefectura a anunțat deja că ”persoanele care încearcă să se adune în aceste locuri vor fi evacuate sistematic de forţele de ordine”. Cu toate acestea, mii de oameni au venit în Place de la Concorde, sute dintre ei aruncând cu sticle în polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene și au arestat peste 61 de persoane. În urmă cu 48 de ore în piață protestaseră 10.000 de oameni, 258 dintre aceștia fiind arestați.

Guvernul a decis în ultimul moment să adopte reforma lui Emmanuel Macron care prevede creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Pentru că reforma ar putea fi invalidată de o moțiune de neîncredere în Guvern, în Adunarea Națională au fost depuse deja două astfel de moțiuni de cenzură împotriva executivului, însă acestea au șanse mici să treacă pentru că nu au susținere parlamentară.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii amenințau și în urmă cu o săptămână că doresc cu orice preț să ”paralizeze” țara. ”Împreună, în 7 martie, să paralizăm Franța!”, scriau pe rețelele de socializare sindicatele franceze. Premierul Elisabeth Borne, cel mai mare susținător al reformei pensiilor, declara atunci că ”o Franţă paralizată este evident o situaţie nefavorabilă pentru concetăţenii noştri şi primii penalizaţi, când au loc greve, sunt francezii cu venituri modeste”.

Turiștilor le-a fost transmis din acel moment că întreaga țară va fi paralizată din cauza grevelor din toate domeniile de activitate. Inclusiv ministrul transporturilor Clement Beanu declara că așteaptă ”una dintre cele mai dificile zile de grevă pentru călători”. Cu toate acestea, guvernanții francezi nu par impresionați de proteste și au transmis, prin vocea purtătorului de cuvânt, că ”Executivul e hotărât să continue reforma”.

ADVERTISEMENT

”Există probleme mai prestante cu care se confruntă țara decât grevele, cum ar fi criza costului vieții”, a transmis reprezentantul Guvernului. Autoritățile acuză grupările ANTIFA, de extremă stânga, că ar fi în spatele acestor violențe și că ”ar da foc la orașe”.

Între timp, politicienii fac apel la calm și vor ca populația să accepte această nouă reformă fără proteste. ”Nu este loc pentru violenţă. Trebuie să respectaţi democraţia parlamentară”, a declarat ministrul Tranziţiei Digitale şi Telecomunicaţiilor, Jean-Noel Barrot. Cei care nu ies în stradă să dea foc la orașe sau să protesteze violent, sau pașnic, au ales să facă grevă. Așadar, grevele au cuprins aproape toate sectoarele importante ale economiei franceze și nimeni nu știe cum se va termina această poveste.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori