News

Proteste violente în SUA după decizia judecătorilor în cazul Breonnei Taylor! Doi polițiști au fost împușcați

24.09.2020 | 10:45
Proteste violente in SUA dupa decizia judecatorilor in cazul Breonnei Taylor Doi politisti au fost impuscati
ADVERTISEMENT

Doi polițiști au fost împușcați miercuri seară în timpul protestelor de stradă din Louisiana, Statele Unite ale Americii, la care au luat parte mii de oameni. Aceștia contestau decizia justiției în cazul Breonnei Taylor, tânăra afro-americană ucisă de oamenii legii în propria locuință.

Potrivit unor surse citate de CNN, victimele s-au ales doar cu răni superficiale și, din fericire, sunt în afara oricărui pericol. Vor rămâne, însă, internați în spital pentru investigații amănunțite.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au intervenit în jurul orei locale 20:30, după ce mai multe persoane au raportat prin apel la numărul de urgență 911 focuri de armă într-o zonă aglomerată. De asemenea, un suspect a fost reținut în timpul operațiunii și urmează să răspundă pentru faptele sale.

Noi proteste violente în SUA. Doi polițiști au fost împușcați

Doi ofițeri au fost împușcați, situația este foarte serioasă. E o stare de pericol. Siguranța polițiștilor și a membrilor comunității este foarte importantă”, a declarat șeful Departamentului de Poliție din Louisville, Robert Schroeder.

ADVERTISEMENT

Proteste de stradă au izbucnit noaptea trecută și în New York, Washington, Atlanta sau Denver, după ce procurorul general al statului Kentucky a decis să nu-i pună sub acuzare în mod direct pe cei trei ofițeri de poliție implicați în moartea tinerei asistente de culoare Breonna Taylor.

Unul dintre ei, fostul sergent Brett Hankison, a fost acuzat, în schimb, pentru punerea în pericol a vieţii altcuiva, o infracţiune mai puţin gravă decât cea de omucidere, iar ceilalți doi, Myles Cosgrove şi Jonathan Mattingly, au fost considerați nevinovați, pe motiv că acțiunile lor ar fi fost justificate.

ADVERTISEMENT

Breonna Taylor a fost ucisă de polițiști în locuința proprie

Incidentul nefericit la care fac referire protestatarii s-a petrecut cu jumătate de an în urmă, când Breonna Taylor, o asistentă afro-americană în vârstă de 26 de ani, a fost împușcată mortal de polițiștii care au pătruns în locuința sa cu un mandat de arestare ”no knock”.

Acesta le permite să intre în casa unui suspect fără să anunţe, în timpul unei investigații privind traficul de droguri. La sosirea ofițerilor, partenerul tinerei a deschis focul asupra lor crezând că are de-a face cu un hoț.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ripostat, iar Breonna a fost ucisă în schimbul de focuri. Ulterior, agenții au dat asigurări că s-au prezentat înainte de a intra în locuința tinerei. Acesta este, de altfel și motivul pentru care justiția americană a considerat că acțiunile lor au fost justificate.

ADVERTISEMENT
Tags: