Sport

Protestele din Franța amână meciurile de la Campionatul European de handbal. Ce partide au fost reprogramate

07.12.2018 | 14:41
Protestele din Franta amana meciurile de la Campionatul European de handbal Ce partide au fost reprogramate

Partidele din faza grupelor principale de la Campionatul European de handbal feminin din Franța au fost amânate din cauza protestelor care sunt anunțate sâmbătă, 8 decembrie. Federația Europeană de Handbal și Comitetul Organizator Euro 2018 au luat decizia de a reprograma meciurile din 9 decembrie, după ce s-au consultat cu autoritățile franceze cu privire la situația tensionată din Hexagon.

Noi proteste violente sunt anunțate sâmbătă în mai multe orașe din Franța, iar autoritățile sunt în alertă. Prefectura poliţiei din Paris le-a cerut celor care dețin magazine pe Champs Elysees să închidă ușile și căile de acces pe data de 9 decembrie, iar mulți dintre ei și-au luat deja primele măsuri și au angajat firme de pază pentru a-i proteja de furia protestatarilor care la manifestațiile precedente au vandalizat tot ce le-a ieșit în cale. Măsuri au fost luate și în ceea ce privește organizarea meciurilor la Campionatul European de handbal feminin, competiție la care reprezentativa României a ajuns în faza grupelor principale după ce a terminat pe primul loc în Grupa D.

Meciurile de la Campionatul European de handbal au fost reprogramate

Din cauza protestelor anunțate pe 8 decembrie, va fi imposibil accesul spectatorilor către arenele care găzduiesc meciurile. Astfel, partidele de sâmbătă au fost reprogramate pentru duminică, 9 decembrie, de la aceleași ore. Suedia – Franța se va juca de la ora 16.00, în timp ce Serbia – Rusia va avea loc de la ora 19.00. Suporterii care și-au cumpărat bilete la aceste partide le vor putea folosi fără nicio problemă duminică și vor fi informați cu privire la modificările apărute. Federația Europeană și organizatorii Euro 2018 și-au cerut scuze pentru decizia de a reprograma meciurile.

În faza grupelor principale de la Euro 2018 a ajuns și România după un parcurs spectaculos în Grupa D. Tricolorele au terminat pe prima poziție, cu maximum de puncte din 3 meciuri: 31-28 cu Cehia, 29-24 cu Germania și 31-23 cu Norvegia. România joacă primul meci în grupele principale cu Olanda, pe 9 decembrie, de la ora 19.00.