News

Protestele din Franța în imagini. Opozanții lui Macron, convinși că alegerile au fost furate. “Au făcut în Franța ce a făcut Biden în SUA”

Victoria lui Emmanuel Macron, devenit duminică primul președinte francez din ultimii 20 de ani care a câștigat un al doilea mandat, a declanșat revolte și proteste în toată țara. Tabăra Le Pen, acuzații de fraudă.
25.04.2022 | 12:04
Protestele din Franta in imagini Opozantii lui Macron convinsi ca alegerile au fost furate Au facut in Franta ce a facut Biden in SUA
ADVERTISEMENT

Poliția antirevoltă a tras cu gaze lacrimogene asupra manifestanților din centrul Parisului care au protestat după ce președintele Emmanuel Macron a fost reales duminică, arată imaginile de pe rețelele de socializare.

Protestele din Franța în imagini. Opozanții lui Macron, convinși că alegerile au fost furate

Susținătorii lui Marine Le Pen sau, pur și simplu cei care nu și-au dorit ca Macron să ajungă din nou președinte acuză fraudarea alegerilor. “Au făcut ‘un biden’ în Franța” este unul dintre mesajele de pe Twitter, care face referire la acuzațiile lansate de Donald Trump cum că echipa lui Biden ar fi fraudat alegerile.

ADVERTISEMENT

Poliția a încercat să despartă o mulțime de tineri, în mare parte, care s-au adunat în cartierul central Chatelet pentru a protesta.

Doi morți după ce poliția a tras asupra unui autovehicul

Poliția din Paris a împușcat mortal două persoane și a rănit grav pe o a treia, după ce o mașină nu a oprit pe cel mai vechi pod din capitala Franței.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc pe vechiul Pont Neuf, în centrul orașului, la scurt timp după realegerea lui Emmanuel Macron în funcția de președinte, duminică seara.

„O mașină s-a repezit spre poliție imediat după miezul nopții și a refuzat să oprească”, a spus o sursă de anchetă. „Unul dintre polițiști a deschis focul, ucigând două persoane și rănind pe al treilea”.

ADVERTISEMENT

La primele ore ale dimineții de luni, la fața locului s-a deplasat un magistrat de instrucție și unitatea de investigații IGNP, cea care se ocupă de potențiale infracțiuni comise de poliție.

Polițiștii de la fața locului au confirmat că persoana rănită era o femeie care se deplasa în spatele mașinii, iar gloanțe au lovit-o în braț. Ea a fost transportată la spitalul Pitié-Saplêtrière „pentru tratament de urgență”, a spus sursa de anchetă.

ADVERTISEMENT

Poliția nu a spus încă dacă incidentul a fost sau nu legat de tulburările politice din Capitală după realegerea lui Macron ca președinte.

ADVERTISEMENT