News

Incident la Protestul AUR între susținătorii lui George Simion și cei ai Dianei Șoșoacă. Video

A fost scandal la Protestul AUR din Piața Victoriei între susținătorii lui George Simion și cei ai Dianei Șoșoacă. Jandarmii au intervenit înainte că lucrurile să escaladeze.
02.10.2022 | 20:56
Incident la Protestul AUR intre sustinatorii lui George Simion si cei ai Dianei Sosoaca Video
Protestul ar urma să se încheie la miezul nopții Foto: Lucian Alecu/Jurnalul Național
ADVERTISEMENT
02-10-2022
18:00
02-10-2022
18:00

Protestul din Piața Victoriei este pe terminate. Cei mai mulți protestarari au plecat

Protestul AUR din Piața Victoriei este pe sfârșite după ce marea majoritate a manifestanților a plecat acasă.

De altfel, Jandarmeria a anunțat că mitingul a fost autorizat până la ora 23:00, iar cei care rămân să protesteze în Piața Victoriei după această oră intră sub incidenţa Legii 61 și vor fi amendați, potrivit Agerpres.

02-10-2022
16:00

Protestatarii AUR au părăsit Piața Victoriei

Protestatarii AUR în frunte cu George Simion au părăsit Piața Victoriei și au plecat spre sediul PSD.

Decizia a fost luată după incidentul în care susținatătorii AUR s-au îmbrâncit cu cei ai Dianei Șoșoacă.

02-10-2022
15:14

Primul incident la protestul AUR

La protestul AUR din Piața Victoriei a avut loc primul incident. Susținătorii lui George Simion s-au îmbrâncit cu cei ai Dianei Șoșoacă.

Jandarmii au intervenit rapid și situația nu a escaladat, conform Libertatea.

Numărul participanților la protest este estimat între 1.000 și 3.000. Protestatarii s-au adunat în Piața Universității și au pornit în marș către Piața Victoriei.

Protestul AUR a blocat centrul Bucureștiului

Manifestanţii, care au ajuns la sediul Guvernului, ar urma să protesteze până spre miezul nopții. Protestatarii au vuvuzele şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale şi împotriva măsurilor de evitare a crizei energetice anunțate de UE.

ADVERTISEMENT

Potrivit formațiunii politice organizatoare, manifestația a fost autorizată de către autoritățile din București, cu oră de începere la 14.00, în zona Universității, participanții urmând să plece într-un marș către Piața Victoriei începând cu orele 15.00. Lucru care s-a și întâmplat

Protestatarii au drapele tricolore, unii participanți având și costume populare.

Programul transmis de AUR mai arată că protestatarii se vor strânge în fața Guvernului începând cu ora 16.00, protestul încheindu-se la orele 24.00.

ADVERTISEMENT

Participanții au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii. Liderul Alianței pentru Unirea Românilor, George Simion, a anunțat că nu va rosti niciun discurs și, conform Ziare.com, acuză că autocarele venite din județe au fost oprite pe drum.

“Le transmit oamenilor să nu stea în casă. Dacă stau în casă vor urma nişte luni de coşmar. Foarte mulţi miniştri, dacă nu toţi, trebuie să plece. În noiembrie va fi prea târziu, acum se poate interveni”, a spus totuși George Simion, care a anunțat că acțiuni similare vor continua în toată țara.

ADVERTISEMENT

În cadrul unei conferinț de presă susținute pe 27 septembrie, George Simion declara: „Nu este un protest care aparține exclusiv AUR.

Manifestarea de duminică este un strigăt al tuturor românilor și în desfășurarea protestului am invitat alături de noi și alte formațiuni politice, și alte figuri publice, ONG-uri, sindicate și patronate”.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, prezentă la protest

Deși a fost exclusă din partidul AUR în februarie 2021, Diana Șoșoacă, în prezent senator independent, se afla printre cele câteva sute de persoane care au așteptat coloana de protestatari la Piaţa Victoriei.

„Vă mulţumesc că aţi venit aici asa mulţi, aşa frumoşi, aşa iubitori”, le-a transmis Diana Şoşoacă manifestanților.

ADVERTISEMENT