News

Protestul AUR. Un bărbat a venit cu două arme albe și acum are dosar penal. Trei persoane transportate la spital

Reprezentanții Jandarmeriei au transmis că au deschis dosar penal în cazul unui bărbat care a venit la protestul AUR având asupra lui două arme albe.
03.10.2022 | 07:18
Protestul AUR Un barbat a venit cu doua arme albe si acum are dosar penal Trei persoane transportate la spital
Dosar penal pentru un individ care a venit cu arme albe la protestul AUR. Foto: facebook.com/george.simion.unire
ADVERTISEMENT

La protestul AUR, organizat duminică în Piața Universității și Piața Victoriei, jandarmii au mai descoperit și un individ care avea asupra lui un spray lacrimogen.

Nu au fost incidente majore la protestul AUR

La finalul protestului, reprezentanții Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti au transmis că au aplicat amenzi de 32.000 de lei. În același context, sursa citată a menționat că vor mai fi sancționate și alte persoane, la finalul cercetărilor.

ADVERTISEMENT

Jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat, participant la adunarea publică din Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

Polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase. Totodată, jandarmii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Cu privire la protestul AUR, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au anunțat că au pregătit două autospeciale și două ambulanțe SMURD pentru acest eveniment.

Îmbrânceli în centrul Capitalei

Aceeași sursă a transmis că în timpul adunării publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite. În cele din urmă, cinci persoane au avut nevoie de asistență medicală din partea pompierilor paramedici.

ADVERTISEMENT

Totuși, doar trei dintre ele au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite. ”Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare”, se arată în comunicatul remis de ISU București-Ilfov.

Amintim că la un moment dat a fost înregistrat un incident între între susținătorii lui George Simion și cei ai Dianei Șoșoacă. În urma acestui eveniment, jandarmii au intervenit prompt și au calmat spiritele.

ADVERTISEMENT

La protestul AUR au participat câteva mii de persoane, care au plecat spre case în jurul orei 23:00. Unii susținători ai AUR s-au îndreptat spre sediul PSD după ce s-au îmbrâncit cu susținătorii senatoarei independente Diana Șoșoacă.

 

 

ADVERTISEMENT