News

Protestul de la metrou s-a încheiat cu aplauze. Sindicaliștii au sărbătorit pe peron la Unirii. Video

26.03.2021 | 23:50
Protestul de la metrou sa incheiat cu aplauze Sindicalistii au sarbatorit pe peron la Unirii Video
ADVERTISEMENT

Protestul de la metrou care a paralizat Bucureștiul și a încurcat ziua pentru sute de mii de locuitori s-a încheiat cu aplauze și urale. Sindicaliștii au sărbătorit terminarea protestului pe peron la Piața Unirii.

Unul dintre sindicaliști a avut un discurs în fața celor prezenți, prin care i-a anunțat care au fost rezultatele discuțiilor de vineri, de la Prefectura Capitalei. Acolo se întâlniseră reprezentanții sindicali, USLM și CNSLR Frăția, conducerea Metrorex și reprezentanții lucrătorilor din subteran. În momentul discursului, oamenii au aplaudat și au scandat.

ADVERTISEMENT

Protestul spontan de la metrou a agitat un oraș întreg cu doar 2 zile înainte de aplicarea noilor restricții. Greva de la Metrorex a început în dimineața de vineri, 26 martie, și a afectat traficul din București. Vezi AICI ce a spus ministrul Transporturilor despre protestul de la metrou.

Protestul de la metrou s-a încheiat festiv cu urale și aplauze

“Este regretabil că a trebuit ca salariaţii metroului să facă o formă de protest de un asemenea nivel ca să putem să regăsim în cadrul ministerului şi Metrorex o formă de dialog social care ar fi cea normală(…)

ADVERTISEMENT

Vom merge la Piaţa Unirii, vom anunţa salariaţii de ceea ce am obţinut aici şi imediat vom elibera…

Nu cred că se va mai relua circulaţie (vineri n.r) pentru că trebuie verificări, nu are rost pentru o jumătate de oră să scot trenurile de metrou, să am consum de energie degeaba”, a spus sindicalistul USLM, Marian Artimon, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Circulația trenurilor a fost reluată la ora 22

Deși inițial s-a precizat că metroul va funcționa de sâmbătă, reprezentanții Metrorex au transmis ulterior că începând cu ora 22:00, vineri, 26 martie, garniturile de tren au fost repuse în circulație.

”Protestul spontan de la metrou a fost suspendat. Astfel, informăm publicul călător, că astăzi, 26.03.2021, începând cu ora 22:00, circulația trenurilor de metrou va fi reluată în siguranță și conform graficelor obișnuite pe toate magistralele”, a precizat Metrorex, potrivit Observatornews.

ADVERTISEMENT