Alegeri 2024

Protestul funcționarilor de la Parlament, susținut de AUR. Antonio Andrușceac: ”Parlamentarii știu doar drumul până la casierie”

Deputatul AUR și-a criticat colegii în contextul protestului spontan al funcționarilor de la Parlament. Andrușceac: ”Cei care lucrează online, să ia jumătate de salariu”
21.05.2024 | 16:39
Protestul functionarilor de la Parlament sustinut de AUR Antonio Andrusceac Parlamentarii stiu doar drumul pana la casierie
Antonio Andrușceac (AUR) și-a declarat susținerea pentru protestatari Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Antonio Andrușceac s-a grăbit să-și declare susținerea față de protestatari, acuzând parlamentarii (din rândul cărora face parte) că și-au mărit salariile, deși funcționarii sunt singurii care muncesc în aceste zile.

Antonio Andrușceac: ”Parlamentarii știu doar drumul până la casierie”

Deputatul AUR a mai spus că jumătate dintre colegii săi sunt online și că cei care muncesc de la distanță ar trebui să primească doar jumătate din salariu.

ADVERTISEMENT

„Ei (parlamentarii n.r.) au avut grijă să-şi mărească salariile. Şi cei din Primării au avut grijă să-şi mărească indemnizațiile. (…) Pentru asta au avut bani.

Acum tocmai am votat un alt ajutor pentru Ucraina. Noi n-am votat, eu am cerut de trei luni de zile. Uniunea Europeană ne-a promis returnarea banilor, asta n-au curajul să facă.

ADVERTISEMENT

Singurii care muncesc în Parlament acum sunteți dumneavoastră, că parlamentarii ştiu doar drumul până la casierie. În schimb, cei de la Putere sau din Opoziţie, uitaţi-vă câţi sunt în sală.

Păi, la muncă online, ia şi banii jumătate şi dă-le oamenilor ăstora. Ieri aţi fost la muncă? Noi n-am fost, că suntem pe boierie. Ei, serviţi-vă şefii de până acum, cum i-aţi servit 30 de ani, şi ajungeţi cu hârtiile astea în mână (pancartele protestatarilor n.r.).

ADVERTISEMENT

Eu vă susţin, aşa cum susţin şi îndreptarea mizeriei ăleia prin care şefilor le dau bani de trei ori mai mulţi pe funcţie pentru sporuri”, a declarat deputatul AUR, citat de Agerpres.

Scrisoare deschisă către Nicolae Ciucă

Funcţionarii publici parlamentari au organizat, marţi, un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, fiind nemulţumiţi de salarii. Aceștia i-au adresat o scrisoare deschisă președintelui Senatului, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

„Impactul bugetar pentru creșterea salarială pentru angajații din Parlamentul României este redus ținând cont că numărul lor este relativ mic, 2.633 angajați.

În plus, majorarea solicitată este sub nivelul inflației cumulate din 2017 (puterea de cumpărare a scăzut cu aproximativ 40%).

Pentru restabilirea echității și evitarea unor conflicte de muncă, considerăm justificată și necesară o majorare a salariilor angajaților din Parlamentul României cu un procent cuprins între 25% și 30 %, astfel încât să ne aliniem la celelalte categorii care au beneficiat de majorări salariale.

În acest sens vă solicităm o întâlnire în cursul săptămânii 20 — 26 mai a.c. privind prezentarea nemulțumirilor angajaților Senatului și Camerei Deputaților și identificarea unor soluții pentru a preîntâmpina posibile acțiuni de protest în timpul activității parlamentare”, se precizează în scrisoarea protestatarilor.

ADVERTISEMENT
L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România. A fost înșelat de...
L-am găsit în Nurnberg pe doctorul fugit din România. A fost înșelat de multe ori de diverși conaționali: „Din păcate... Mi-e scârbă"
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din...
România a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare paradă moto din lume. Nu mai puțin de 3.722 motocicliști au participat la parada de pe ruta Pitești-Mioveni FOTO VIDEO
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese...
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese în evidență grație arhitecturii moderne
Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul...
Locul de vis aflat la o oră de Bucureşti unde oamenii ştiu secretul tinereţii fără bătrâneţe. "Aurul lichid", elixirul unei vieţi lungi şi fără boală
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Multimilionarul care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase soseşte în România!
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Florian Coldea, legături cu mafia albaneză. Documente oficiale
Prima BOMBĂ de la la Euro 2024. Ce nebunie de meci!
Prima BOMBĂ de la la Euro 2024. Ce nebunie de meci!
Și-a pus banii de nuntă la bătaie pentru o afacere. Antreprenorii locali care...
Și-a pus banii de nuntă la bătaie pentru o afacere. Antreprenorii locali care fac diferența în comunitate
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din...
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”