Fotbal intern

Protocolul medical pentru reluarea Ligii 1 a fost aprobat, la fel și sancțiunile! Anunțul făcut de FRF

12.06.2020 | 19:48
Protocolul medical pentru reluarea Ligii 1 a fost aprobat la fel si sanctiunile Anuntul facut de FRF
ADVERTISEMENT

FRF a postat un comunicat oficial pe site, în care este dezvăluit protocolul medical pentru reluarea Ligii 1, precum și eventualele sancțiuni, după Comitetul de Urgență de vineri, 12 iunie.

Cum arată protocolul medical pentru reluarea Ligii 1

Fotbalul românesc a fost lovit din plin de pandemia de coronavirus, iar chiar în momentul în care fotbalul se pregătea să revină, magazinerul de la Dinamo și doctorul lui FC Botoșani au fost depistați pozitiv cu coronavirus, motiv pentru care echipele nu vor juca în prima etapă de la reluarea campionatului.

ADVERTISEMENT

FRF a postat pe site-ul oficial un comunicat cu protocolul medical, dar și cu sanțiunile pentru nerespectarea acestuia: „Astăzi, 12 iunie 2020, Comitetul Executiv de Urgență FRF a decis aprobarea documentului care reglementează desfășurarea competițiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19.

Decizia Comitetului Executiv de Urgență FRF a fost luată având în vedere Ordinul nr. 601/971/2020 emis de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății pentru aprobarea regulamentelor privind competițiile necesar a fi respectate pentru reluarea competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite sau aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimați”.

ADVERTISEMENT

„S-a constatat necesitatea creșterii gradului de conștientizare”

FRF consideră că este necesară conștientizarea gradului de risc la care cluburile de fotbal sunt expuse din cauza pandemiei de coronavirus, care face în continuare ravagii la nivel mondial.

„Totodată, decizia a fost aprobată luând în considerare testarea pozitivă a unor persoane din cadrul unor cluburi participante la competițiile organizate de FRF și LPF și constatând necesitatea creșterii gradului de conștientizare, cu privire la riscurile existente și măsurile necesar a fi adoptate pentru prevenirea acestor riscuri, atât al reprezentanților cluburilor cât și al jucătorilor, staff-ului tehnic și al celorlalți oficiali.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a decis aprobarea Protocolului medical necesar a fi respectat pe durata desfășurării competițiilor aferente sezonului 2019/2020, astfel cum a fost modificat, și a sancțiunilor aferente încălcării acestuia”, s-a mai arătat în comunicatul FRF.