News

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat. Tatăl său a fost cel care a descoperit oroarea

Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului, a fost găsit spânzurat în garajul casei parohiale.
01.06.2021 | 14:42
Protopopul Zalaului Catalin Lucaci gasit spanzurat Tatal sau a fost cel care a descoperit oroarea
Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat. Tatăl său a fost cel care a descoperit oroarea. Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, a fost găsit mort, luni seară, în garajul casei parohiale. Bărbatul de 43 de ani  a fost găsit spânzurat chiar de tatăl său care este tot preot.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru că există multe necunoscute în acest caz și deocamdată este considerată o moarte suspectă.

ADVERTISEMENT

Apropiații spun că protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, nu ar fi avut probleme financiare și nimeni nu înțelege de ce a recurs la un asemenea gest.

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat

Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci avea 43 de ani și era tatăl a doi copii. În urmă cu cinci ani, Cătălin Lucaci devenea noul protopop al Zalăului, urmându-l în funcție pe părintele Ștefan Lucaciu, cel care ocupase postul timp de 12 ani.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost descoperit în garajul casei parohiale din localitatea Ciumărna de lângă Zalău, acolo unde Cătălin Lucaci slujea.

Tatăl acestuia a sunat luni seară la 112, dar medicii care au ajuns la fața locului nu au putut face nimic, constatând decesul.

ADVERTISEMENT

Deocamdată este considerată o moarte suspectă pentru că polițiștii nu au găsit niciun bilet de adio. Prietenii și familia spun că nu ar fi avut probleme financiare și nici nu s-ar fi certat cu nimeni. Avea doar unele probleme medicale, în urmă cu un an fiind diagnosticat cu diabet. Vecinii susțin că în ultimele zile preotul nu s-ar fi simțit foarte bine. Nimeni însă nu își explică de ce preotul a recurs la un asemenea gest.

Cătălin Lucaci era protopopul Zalăului de 5 ani

Cătălin Lucaci era absolvent al Facultății de Teologie din cadrul Universității din Oradea, promoția 1999. A fost preot mai întâi la Biserica Ortodoxă din Fetindia, comuna Meseșenii de Jos, iar apoi a devenit paroh la Biserica Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Ciumărna, comuna Românași. Acesta era și profesor de religie.

ADVERTISEMENT

Cătălin Lucaci a devenit protopop de Zalău în urmă cu cinci ani. Pe data de 24 mai 2016, a fost hirotesit de Preasfințitul Părinte Petroniu în prezența tuturor preoților din Episcopia Sălajului și a mai multor consilieri eparhiali. Lucaci l-a urmat în funcție pe părintele Ștefan Lucaciu, cel care ocupase acest post timp de 12 ani.

ADVERTISEMENT