News

Provocarea de pe TikTok care poate fi ”fatală” pentru tineri. Medicii trag un semnal de alarmă

O provocare lansată pe TikTok se poate dovedi fatală. O tânără de 20 ani a făcut infarct.
09.10.2021 | 20:09
Provocarea de pe TikTok care poate fi fatala pentru tineri Medicii trag un semnal de alarma
Provocarea de pe TikTok care poate fi ”fatală” pentru tineri. Medicii trag un semnal de alarmă. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O nouă provocare apărută pe platforma TikTok poate avea consecințe grave. Medicii trag un semnal de alarmă privind noul trend care are ”potențial fatal”.

Recent, câțiva utilizatorii ai platformei, în special cei pasionaţi de fitness, au încercat să înghită pudră proteică fără să o dizolve în lichid în prealabil.

ADVERTISEMENT

O tânără de 20 de ani din Florida, influencer pe TikTok, a făcut infarct după ce a încercat această provocare. O altă  fată a mărturisit că aproape s-a sufocat după ce a înghiț pudră proteică nedizolvată, relatează Daily Mail.

Tineri îşi pun viaţa în pericol pe TikTok. Medicii avertizează în legătură cu provocarea numită “dry scooping”

Provocarea, numită “dry scooping”, a făcut înconjurul reţelelor de socializare din China. În ciuda riscurilor ridicate de sufocare, pneumonie, afecţiuni cardiace, tot mai mulți tineri s-au filmat în timp ce încercau să înghită pudră proteică nedizolvată.

ADVERTISEMENT

Subiectul va fi abordat în acest weekend, în timpul unei videoconferinţe a Academiei Americane de Pediatrice.

”Poate fi dificil pentru specialişti să identifice trendurile care pot pune sănătatea tinerilor în pericol”, spune Nelson Chow, cercetător stagiar la Centrul Medical pentru Copii Cohen din New York.

ADVERTISEMENT

“Uneori, investigarea metodelor neortodoxe populare pe platforme precum Tik ok poate oferi rezultate valoroase”, a adăugat Chow.

După ce a analizat peste 100 de videoclipuri cu provocarea ”dry scooping”, cercetătorul din New York a observat că doar 8 filmuleţe prezentau modul corect de a consuma suplimentul alimentar.

ADVERTISEMENT

Avertismentul medicilor cu privire la înghiţirea pudrei proteice nedizolvate. O fată din SUA a ajuns la spital

O tânără de 20 de ani, care lucrează în cluburi de striptease, a ajuns la spital în luna iunie, fiind aproape de un atac de cord după ce a încercat să înghită o măsură de pudră proteică în formă solidă.

Braţul stâng îi amorţise complet şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În prezent, suplimentele pentru fitness nu sunt reglementate de FDA – Administraţia americană a Alimentelor şi Medicamentelor.

În funcţie de reţeta fiecărui producător în parte, dar pot include acizi, vitamine, cafeină sau creatină, ingredientele pudrei proteice sunt variabile.

ADVERTISEMENT
Tags: