Reprezentanții Serviciului de Informații Externe (SIE) caută persoane inteligente pe rețelele de socializare. Instituția a publicat un test de matematică și i-a provocat pe cei care știu răspunsul.
Vineri, 4 aprilie, la orele dimineții, pe contul de Facebook al Serviciului de Informații Externe (SIE) a apărut o postare extrem de interesantă. A fost lansată o provocare pentru cei care își doresc o carieră în cadrul instituției.
Mai exact, s-a postat o problemă de matematică. Această provocare are rolul de a verifica inteligența viitorilor candidați pentru un job în cadrul SIE. ”Quiz matematică. Care este următorul număr din secvența: 1,4,9,16? Știi varianta corectă?
Provocările care ne pun mintea la contribuție sunt preferatele noastre! Identifică tiparul din această secvență de numere și testează-ți abilitățile”, scrie în mesajul publicat de SIE Resurse Umane pe Facebook.
Cei pasionați de matematică, dar și de un viitor în cadrul acestor structuri de informații și, bineînțeles, știu răspunsul la problema de mai sus, sunt așteptați la o discuție cu reprezentanții SIE.
”Știi răspunsul corect? Dacă vrei să ni-l împărtășești, te asteptăm până la ora 16:00 la standul SIE la PoliFest!”, se mai arată în mesajul postat pe platforma de socializare.
Interesant este faptul că nu toată lumea poate să răspundă la această întrebare a SIE. Asta pentru că cei de la SIE Resurse Umane au limitat cine poate adăuga comentarii la postare.
Au venit însă patru comentarii. Dintre acestea, trei au fost corecte. ”Răspunsul corect este 25. Pătrate perfecte”, a reacționat un internaut. Într-adevăr, următorul număr din secvența: 1,4,9,16 este 25. Vorbim de pătratele numerelor consecutive: 1 (1), 2 (4), 3 (9), 4 (16), 5 (25), 6 (36), 7 (49).
SIE anunță, în mesajele de angajare de pe site-ul oficial, că este în căutarea ”celor mai buni”. ”Pentru angajarea în domeniul operativ candidatul trebuie să dispună de o inteligenţă peste medie, cultură generală de nivel superior, capacitate foarte bună de relaționare, abilitate de comunicare, exprimare bogată, fluentă şi elevată, atât în vorbire cât şi în scris.
Acest domeniu necesită creativitate, spontaneitate, adaptabilitate, flexibilitate, spirit organizatoric, capacitate de a evalua şi de a lua decizii, precum şi asumarea responsabilităţii”, anunță instituția.