Prunea a dat în judecată Federaţia! Care au fost motivele

Cristian Blanuta   
in Fotbal intern
05/08/2016, 19:38
Prunea a dat în judecată Federaţia! Care au fost motivele

Florin Prunea, reprezentantul cluburilor din Liga I în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, a acţionat în judecată FRF.

“Am contestat decizia Comitetului Executiv din 07.07.2016 la instanţa judecătorească competentă. Acesta era următorul demers, normal de altfel, după protestul pe care l-am comunicat Federaţiei vizavi de modul în care au organizat acea şedinţă. Nu mi se pare normal să fim puşi să votăm în alb, fără să ni se trimită şi nouă documentele supuse votului. Noi (n.r. – reprezentanţii cluburilor din Liga I) practic nu avem posibilitatea de a ne consulta cu cei care ne-au trimis acolo referitor la deciziile care sînt supuse votului. De aia am şi ales să nu ne ducem. Eu acolo nu sînt Prunea Florin, acolo sînt reprezentantul cluburilor din Liga I, cărora trebuie să le explic ce se discută şi ce decizii se iau, cum am votat eu, de ce am votat într-un anumit mod şi aşa mai departe.

Îmi doresc transparenţă totală în procesul decizional, faţă de toate cluburile. De aia o şi pretind. Mai ales pe aspectele de natură financiară. Să revenim înapoi în 2016 că mi se pare că ne îndepărtăm în timp. Nu în direcţia bună, dacă mă înţelegeţi”, a spus Prunea pentru AGERPRES.

Florin Prunea nu înţelege de ce conducerea FRF a simţit nevoia să mai treacă încă o dată numirea selecţionerului Christoph Daum prin Comitetul Executiv la 22 iulie dacă instalarea acestuia fusese legală încă de la şedinţa din 7 iulie.

“Întrebaţi federaţia de ce a simţit nevoia să ia act încă odată, prin decizia Comitetului Executiv din 22.07.2016, că în şedinţa din 07.07.2016 a fost numit selecţioner Christoph Daum. E vreo problemă cu hotărîrea din 07.07.2016? Întreb şi eu aşa.

Vreau să revenim la normalitate. Normalitatea înseamnă în primul rînd ca aspectele care privesc Liga I să nu fie decise de Liga a III-a, fotbalul în sală şi fotbalul feminin şi mai înseamnă să nu ne trezim peste noapte cu reguli discriminatorii, care ne afectează activitatea şi performanţele”, a afirmat Prunea.

Dumitru Măereanu, avocatul lui Florin Prunea, a declarat pentru AGERPRES că este posibil să solicite şi anularea deciziei din 22 iulie prin care Comitetul Executiv al FRF a luat act de numirea lui Christoph Daum.

“Analizăm posibilitatea modificării cererii de chemare în judecată în sensul de a solicita şi anularea actelor subsecvente, respectiv a hotărârii C.Ex. din 22.07.2016. Parţial, adică aceea care se referă la numirea lui Daum, strict pentru că e un punct care face parte din cealaltă hotărîre şi pentru că FRF încearcă astfel să acopere nelegalitatea pe care a săvîrşit-o”, a spus Măereanu.

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×