News

PSD a atacat în instanță starea de alertă instituită în Sectorul 1: ”Opriți acest bâlci costisitor!”

PSD a decis să atace în instanță starea de alertă care a fost declarată vineri în Sectorul 1 din Capitală.
26.07.2021 | 14:53
PSD a atacat in instanta starea de alerta instituita in Sectorul 1 Opriti acest balci costisitor
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat a luat poziție oficială față de starea de alertă decretată vineri, 23 iulie, în Sectorul 1 al Capitalei.

Principalul partid de opoziție a emis un comunicat oficial în care precizează că a atacat în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului.

ADVERTISEMENT

Starea de alertă din Sectorul 1, atacată în instanță de PSD: ”Opriți acest bâlci costisitor!”

Încă de vineri, din prima zi în care a fost decretată starea de alertă în Sectorul 1, în sectorul condus de Clotilde Armand își derulează activitatea, pe lângă Romprest, o altă companie de salubritate: firma Brai-Cata din Sectorul 6. Contractul a fost semnat de ADP Sector 1.

Între timp, dinspre PSD, s-a anunțat un demers în instanță contra situației existente la nivel administrativ în Sectorul 1. Starea de alertă a fost instaurată pentru 30 de zile în Sectorul 1, după ce solicitarea primarului Clotilde Armand a primit acordul Prefecturii Bucureşti.

ADVERTISEMENT

”Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand”, transmite preşedintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole, în comunicatul postat pe site-ul formațiunii din Kiseleff.

Potrivit politicianului, ”în plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice”.

ADVERTISEMENT

PSD: ”Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă!”

În finalul mesajului, oficialul PSD lansează un atac dur la adresa politicienilor de dreapta și a edilului Clotilde Armand.

”Altfel spus, politicienii de dreapta – în speţă, Clotilde Armand – nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial?

ADVERTISEMENT

Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente.

Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă!”, mai spune Florin Manole.

Vineri, 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a adoptat hotărârea privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor. Aceasta a intrat în vigoare începând de sâmbătă, fiind valabilă pentru o perioadă de maxim 30 de zile.

ADVERTISEMENT