PSD a depus la DNA înregistrările cu Nicușor Dan. De ce este acuzat candidatul dreptei unite

Flaviu Popa   
în HotNews
24/09/2020, 16:24
PSD a depus la DNA înregistrările cu Nicușor Dan. De ce este acuzat candidatul dreptei unite
Primăria București: Sondaj după scandalul Nicușor Dan și ”Câine”. Ce șanse are candidatul dreptei. Foto: facebook

Consilierul primarului PSD al sectorului 4 a depus la DNA înregistrările în care Nicușor Dan ar purta o convorbire compromițătoare pe tema demolării clădirii deținute de controversatul om de afaceri Mihai Mitrache.

Cristian Zărescu a depus la DNA înregistrările convorbirilor cu Nicușor Dan pe tema controversată a demolării clădirii deținută de afaceristul supranumit „Câine”.

Nicușor Dan este acuzat de social democrați că a făcut jocurile afaceristului Mitrache, cel care construise ilegal pe spațiul public, obligând Primăria să-i demoleze „opera”.

PSD a depus la DNA convorbirea cu Nicușor Dan, în care l-ar fi apărat pe afaceristul „Câine”

„Mi-au pus câteva întrebări, Nu pot să dau mai multe amănunte. Mi-au pus câteva întrebări legate de modalitatea în care au fost făcute aceste înregistrări. Deocamdată mi-au cerut să pun la dispoziţie aceste înregistrări”, a declarat Zărescu la ieşirea de la DNA, conform News.ro.

Politicianul a decis să pună la dispoziția procurorilor DNA toate înregistările pentru că ar fi fost amenințat de afaceristul Mihai Mitrache.

Parlamentarii PSD Aida-Cristian Căruceru, Daniel Zamfir, Beatrice Tudor, Pere-Florin Manole și Șerban Nicolae au epus în 15 septembrie un denunț la DNA împotriva lui Nicușor Dan.

Social-democrații îl acuză pe „reprezentantul dreptei unite” de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii, spălare de bani.

O parte din aceste convorbiri „compromițătoare” a fost făcută publică de Dana Budeanu, cea care și-a declarat public susținerea pentru Gabriela Firea.

Nicușor Dan s-a apărat și spune că în convorbirea respectivă nu există nimic compromițător și îi acuză pe cei din PSD de manipulare.

Am încercat să corectez un abuz pe care Primăria Sectorului 4 l-a făcut, care s-a dovedit de către instanţa de judecată. Deci, un cetăţean, un proprietar de construcţie cu autorizaţie din Sectorul 4 a fost demolat abuziv de către Primăria Sectorului 4. Înainte ca el să fie demolat, a venit la mine, m-am dus cu el la Avocatul Poporului, acesta nu a preluat acest caz. Nu ştiu de ce, nu am primit explicaţii de la ei. Am contactat Primăria Sectorului 4, l-am sunat direct pe primar, am vorbit, le-am spus atenţie, faceţi un mare abuz. Nu au făcut nici ei nimic, am mers în instanţă cu Asociaţia Salvaţi Bucureştiul de partea persoanei care a fost abuzată şi am avut câştig de cauză definitiv la Curtea de Apel Bucureşti”, s-a apărat Nicuşor Dan.

Cu toate acestea, Nicușor Dan nu a convins pe toată lumea cu explicațiile sale. Cristian Tudor Popescu, un contestatar cunoscut al PSD, a scris un editorial prin care a pus sub semnul întrebării credibilitatea lui Nicușor Dan în toată această chestiune.

Închide ×