News

PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan: ”Guvernul PNL după grindă se cunoaște”

03.06.2020 | 12:44
PSD a depus o motiune simpla impotriva ministrului Dezvoltarii Ion Stefan Guvernul PNL dupa grinda se cunoaste
ADVERTISEMENT

PSD, principalul partid de Opoziție, a depus o nouă moțiune simplă, de această dată îndreptată împotriva ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan.

PSD a depus o moțiune simplă impotriva ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan: ”Guvernul PNL după grindă se cunoaște”

Partidul Social Democrat continuă tirada moțiunilor simple împotriva Guvernului liberal condus de Ludovic Orban.

După acțiunile parlamentare contra miniștrilor de Interne, Marcel Vela, și al Educației, Monica Anisie, în vizorul PSD a intrat Ion Ștefan, șeful portofoliului de la Lucrări Publice, Dezvoltare și Administrație.

Moțiunea simplă a social-democraților a fost depusă miercuri, 3 iunie, cu numele “Guvernul PNL după grindă se cunoaşte”. Anunţul moţiunii a fost făcut de viceliderul grupului deputaţilor PSD, Daniel Suciu, în plenul Camerei Deputaţilor.

”Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată ‘Guvernul PNL după grindă se cunoaşte’, iniţiată de deputaţii grupului parlamentar al PSD.

Sper ca durerile de şale ale domnului ministru să nu îl împiedice, săptămâna viitoare, să fie prezent aici”, a spus Suciu, conform Agerpres.

Moțiunile simple contra miniștrilor de Interne și al Educației, adoptate

Recent, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, și Monica Anisie, ministrul Educației, nu au avut nicio șansă în fața moțiunilor Opoziției. Pe 26 mai, moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost adoptată de senatori cu 65 de voturi pentru, 25 împotrivă și 5 abțineri.

O zi mai târziu, Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea intitulată “Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată”

Aceasta a trecut cu 172 de voturi “pentru”, 90 “împotrivă” și 47 de abțineri. Liderul grupului Pro Europa, Victor Ponta, a declarat, după vot, că, deși se așteaptă ca premierul să nu o demită pe Monica Anisie, “pentru domnul Orban e foarte greu să găsești un ministru al Educației chiar mai slab pregătit decât tine însuți“.

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă. Spre deosebire de moţiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui avertisment politic cu scopul de a remedia o situație eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.