News

PSD a făcut reclamație la BEC pentru fraudarea alegerilor! Care este motivul

26.05.2019 | 16:36
PSD a facut reclamatie la BEC pentru fraudarea alegerilor Care este motivul
ADVERTISEMENT

Alegerile europarlamentare se află în plină desfășurare, astfel că românii de pretutindeni sunt așteptați până la orele 21:00, pentru a-i alege pe cei care vor reprezenta țara noastră în Parlamentul European de la Bruxelles și, totodată, pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu referendumul pe teme de Justiție. Nici acest scrutin nu a fost lipsit de incidente și controverse.

PSD, acuzații grave la adresa operatorilor de tablete din secțiile de vot

Spre exemplu, reprezentanții Partidului Social Democrat și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care se desfășoară alegerile în cele mai multe secții de vot din țară. Mai concret, prin intermediul unui comunicat dat publicității în cursul zilei de duminică, formațiunea politică aflată la guvernare lansează un atac dur la adresa operatorilor de tablete, pe care îi acuză că insistă față de alegători, oferindu-le buletine de vot pentru referendum.

ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat atrage atenţia asupra faptului că, în majoritatea secţiilor de votare, operatorii de tabletă insistă ca cetăţenii să voteze şi la Referendum. În cazul în care cetăţenii răspund că nu doresc să voteze şi la Referendum, operatorii de tabletă repetă, în mod insistent, întrebarea. Mai mult, în majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repetă cu voce tare întrebarea, astfel încât să îi audă şi alţi cetăţeni prezenţi la coadă în secţia de votare, în încercarea de a-i timora şi intimida pe cei care nu vor să voteze şi la Referendum şi a atrage ostracizarea acestora de către alţi cetăţeni” , se arată în comunicatul transmis de PSD.

Partidul condus de Liviu Dragnea anunță suspiciuni de fraudă la alegerile europarlamentare. Sursa foto:Dorin Constanda
Partidul condus de Liviu Dragnea anunță suspiciuni de fraudă la alegerile europarlamentare. Sursa foto:Dorin Constanda

Partidul condus de Liviu Dragnea a notificat BEC pentru fraudarea alegerilor

Totodată, formațiunea politică aflată sub conducerea lui Liviu Dragnea anunță că a sesizat Biroul Electoral Central referitor la această situație, pe care o cataloghează drept potențială fraudă electorală, amenințând inclusiv cu plângere penală.

ADVERTISEMENT

În același timp, PSD a sesizat Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul de Telecomunicații Speciale că, în prima parte a zilei, operatorii de tablete nu i-au întrebat pe cetățeni dacă vor să voteze atât la europarlamentare, cât și la Referendum, ci au bifat, în aplicația gestionată de STS, din oficiu, ambele variante, astfel că alegătorii au fost puși în fața faptului împlinit. Așa se și explică diferența mică din prima parte a zilei dintre alegătorii de la Europarlamentare și cei de la Referendum, diferență care a crescut semnificativ după ce am transmis aceste semnalări.

În condițiile în care, după numărarea voturilor, se constată o diferență semnificativă între buletinele de vot introduse în urnă și numărul de semnături de pe lista de prezență la Referendum, vom sesiza organele de cercetare penală” , se mai arată în comunicatul PSD.

ADVERTISEMENT