News

PSD a reușit să enerveze Banca Națională a României cu un clip de campanie. Reacția BNR

22.11.2020 | 16:08
PSD a reusit sa enerveze Banca Nationala a Romaniei cu un clip de campanie Reactia BNR
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat (PSD) a reușit să irite Banca Națională a României (BNR) cu un clip de campanie electorală pentru alegerile din decembrie.

Printr-un comunicat de presă, BNR le-a cerut, duminică, social democraților să nu mai folosească declarații „scoase din context ale unor specialiști ai BNR în spoturi de campanie ale PSD”.

ADVERTISEMENT

În spotul folosit de PSD apar anumite declarații ale unor specialiști BNR, dar și imagini cu Emil Boc și Ludovic Orban. Se prezintă afirmații din 2009 ale lui Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului, dar și declarații recente ale economistului şef Valentin Lazea.

PSD a supărat BNR. Cum arată clipul de campanie?

„Banca Naţională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini şi declaraţii mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialişti BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

ADVERTISEMENT

BNR este o instituţie apolitică, independentă şi utilizarea abuzivă a unor asemenea declaraţii, care nu au conotaţie politică propriu-zisă, afectează statutul şi neutralitatea instituţiei noastre”, arată instituția, într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie Banca Naţională a României le-a cerut partidelor politice active în campania electorală să nu folosească în mod peiorativ opiniile exprimate de diverşi angajați ai băncii.

ADVERTISEMENT

 „BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituţiei şi să nu utilizeze incorect şi partinic puncte de vedere exprimate de diverşi reprezentanţi ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată”, se mai arată în comunicatul Băncii Naționale a României (BNR).

Clipul PSD de campanie electorală anunță că vine o nouă criză. Sunt folosite citate ale unor reprezentanți ai BNR, dar și declarații ale lui Emil Boc și Ludovic Orban. Spotul se termină cu un anunț îngrijorător, urmat de o întrebare.

ADVERTISEMENT
  • „Urmează tăieri de salarii și creșteri de taxe. Îi vei lăsa?”, susține clipul de campanie electorală.
ADVERTISEMENT