News

PSD acuză Guvernul Orban că a uitat de românii care nu au cu cine să-și lase copiii: „Este nevoie de predictibilitate, nu de măsuri luate doar din considerente electorale!”

28.04.2020 | 21:03
PSD acuza Guvernul Orban ca a uitat de romanii care nu au cu cine sasi lase copiii Este nevoie de predictibilitate nu de masuri luate doar din considerente electorale
ADVERTISEMENT

Cu excepția celor din clasele a VIII-a și a XII-a, elevii nu vor mai reveni la cursuri în acest an școlar, potrivit anunțului făcut de preşedintele Klaus Iohannis. Prin urmare, după 15 mai, data la care expiră decretul privind starea de urgenţă şi până pe 12 iunie când, conform calendarului întocmit de Ministerul Educației începe vacanța de vară, părinţii nu vor mai putea primi cei 75% din salariu pentru a sta acasă cu copiii. În aceste condiții, Partidul Social Democrat solicită Guvernului Orban să ia măsuri în sprijinul românilor care nu au cu cine să-și lase copiii în următoarea perioadă.

PSD critică Guvernul Orban și anunță adoptarea unui act normativ care să le permită părinților să stea acasă

Într-un comunicat transmis în cursul zilei de marți, 28 aprilie, reprezentanții formațiunii politice din Opoziție afirmă că actualul Executiv trebuie să-și îndrepte atenția asupra părinților, rămași fără soluții având în vedere că after-school-ul nu va fi disponibil. Totodată, posibilitatea ca minorii să fie lăsați în grija bunicilor este exclusă din start, dat fiind că aceștia reprezintă categoria cea mai expusă riscului de infectare cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În cazul în care „Guvernul Orban va ignora şi această problemă”, PSD promite să inițieze demersurile necesare adoptării cât mai rapide a unui act normativ. Potrivit acestuia, părinții ar urma să rămână acasă pentru a-și supraveghea copiii până în toamnă, când se vor redeschide toate unitățile de învățământ.

Comunicatul transmis de Partidul Social Democrat

Părinții nu au cu cine sa lase copiii acasă. Pentru că școlile sunt închise. Guvernul PNL trebuie sa ia măsuri urgente să ajute părinții! Interesat doar de sondaje de opinie, Guvernul PNL a uitat – din nou! – de românii care au copii și care nu au în grija cui să îi lase.

ADVERTISEMENT

Nu a luat în calcul niciun moment faptul că odată cu ridicarea stării de urgență, pe 15 mai, nu mai pot fi acordate compensații părinților care rămân acasă pentru a avea grijă de copiii minori. After-school-ul sau grădinița nu mai sunt soluții în acest an.

Pentru că unitățile de învățământ rămân închise! Să fie lăsați în grija bunicilor, nici gând, pentru că riscul să îi infecteze este prea mare. Ce vor face acești părinți în continuare? Este clar pentru toată lumea, mai puțin pentru Guvernul Orban, că este nevoie ACUM de măsuri în sprijinul părinților!

ADVERTISEMENT

Este nevoie de predictibilitate, nu de măsuri luate doar din considerente electorale! Dacă Guvernul Orban va ignora și această problemă, PSD va acționa pentru adoptarea rapidă a unui act normativ în Parlament, care să permită părinților să stea acasă pentru a-și supraveghea copiii până la redeschiderea unităților de învățământ!”, au transmis reprezentanții PSD printr-un comunicat publicat pe pagina de Facebook.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în cadrul declarației de presă de luni, 27 aprilie că grădinițele, şcolile și universităţile vor rămâne închise până în septembrie. În aceste condiții, anul şcolar se încheie pe 12 iunie, urmând ca până atunci elevii să continue formele de învăţământ la distanţă.

ADVERTISEMENT

Excepție fac clasele a VIII-a și a XII-a, care vor susține examenele naționale. Acestea se vor organiza conform calendarului inițial, cu respectarea tuturor măsurilor de distanţare socială impuse ca urmare a răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT