News

PSD amenință PNL cu moțiune de cenzură dacă nu vor crește pensiile cu 40% și dacă nu se vor dubla alocațiile

31.05.2020 | 15:31
PSD ameninta PNL cu motiune de cenzura daca nu vor creste pensiile cu 40 si daca nu se vor dubla alocatiile
ADVERTISEMENT

PSD amenință Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură dacă nu vor fi dublate alocațiile și nu vor fi mărite pensiile cu 40%, așa cum e stabilit în lege.

PSD amenință Guvernul Orban cu moțiune de cenzură dacă nu vor crește pensiile cu 40%

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, condiționează depunerea moțiunii de cenzură de respectarea angajamentelor luate față de populație în trecut. Așadar, dacă PNL nu va dubla alocațiile și nu va mări pensiile cu 40% începând cu 1 septembrie, Guvernul Orban are zilele numărate.

ADVERTISEMENT

”De Ziua Copilului, vrem să începem această conferință de presă printr-o nouă somație adresată PNL și guvernului Orban. Aceea de a dubla alocațiile. Este o lege care obligă acest lucru de la data de 1 august și le mai zicem o dată să nu fure banii copiilor.

Este un drept câștigat ca și acela de a majora pensiile cu 40%, începând cu 1 septembrie. Copiii n-au nicio vină că Guvernul PNL este incompetent”, a declarat Romașcanu.

ADVERTISEMENT

Eșecul fabricii Romarm de a produce măști de protecție nu a fost trecut cu vederea de cei din PSD: ”Romarm a produs o singură mască, aceea pe care a purtat-o în direct la tv premierul Orban. A fost cea mai scumpă mască din lume fiindcă în Romarm s-a investit 1 milion de euro și nu s-a livrat nimic”.

Fabrica de la Romarm ar fi trebuit să producă la scară largă sute de mii de măști, însă a comandat o mașină de făcut măști din China, în valoare de 1 milion de euro, care s-a stricat. Așadar, cu pandemia de coronavirus pe terminate, investiția Guvernului Orban poate fi considerată un eșec teribil.

ADVERTISEMENT

Pensiile vor crește doar cu 10%, conform lui Florin Cîțu

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu recunoaște că pensiile ar urma să fie crescute cu 10%, cu toate că în 1 septembrie pensionarii așteaptă o creștere considerabilă de 40%.

”Este un scenariu pe care l-am luat în calcul, am calculat impactul și riscurile aferente, alături de un alt scenariu îl voi prezenta guvernului și vom lua o decizie. Este profund nedrept pentru toți românii care sunt afectați astăzi de această criză să vorbim doar de pensii izolat de ceea ce se întâmplă în restul economiei. Trecem printr-o criză de proporții foarte mari, nu s-a mai întâmplat așa ceva.

ADVERTISEMENT

PSD duce discuția spre cheltuielile cu pensiile, dar avem alte și alte cheltuieli în buget. Sunt alte cheltuieli care sunt puse în pericol de aplicarea legii așa cum este astăzi. Vorbim de cheltuieli de investitii. Niciodată nu vom face o evaluare a cheltuielilor cu pensiile rupt de celelalte cheltuieli”, a declarat Cîțu, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT