News

PSD, anchetat de DNA? Procurorii vizează banii cheltuiți în campania Vioricăi Dăncilă. Avertismentul lui Marcel Ciolacu / UPDATE

07.06.2020 | 10:41
PSD anchetat de DNA Procurorii vizeaza banii cheltuiti in campania Vioricai Dancila Avertismentul lui Marcel Ciolacu  UPDATE
ADVERTISEMENT

PSD, anchetat de DNA. Aceasta este informația care a apărut în spațiul intern în urmă cu o zi și începe să agite apele în rândul celui mai important partid din Opoziție.

UPDATE, ora 13.56: La Digi 24, Lucian Romaşcanu, purtător de cuvînt al PSD, a confirmat faptul că DNA a cerut documente legate de de achiziţiile din vremea campaniei preidenţiale, dar a spus că nu poate să confirme şi presupusele declaraţii ale lui Marcel Ciolacu, precizând că a fost vorba de o întâlnire privată.

ADVERTISEMENT

„Au fost cerute documente de către DNA. Înțeleg că e vorba de documnete legate de achizițiile din vremea campaniei prezidențiale”, a spus el la Digi 24, adăugând că astfel de documente au fost cerute și altor partide.

PSD, anchetat de DNA? Procurorii vizează banii cheltuiți în campania Vioricăi Dăncilă

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunțat, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o la Constanța cu liderii partidului, că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut documente de la partid legate de datoriile și contractele PSD din campania electorală de la prezidențiale, informează Antena3.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, Ciolacu și-a avertizat colegii că ”Se așteaptă că asta va fi o temă de campanie împotriva PSD”. Interimarul social-democraților ar fi mers și mai departe, iar în discuțiile cu unii șefi PSD ar mai fi spus că el se așteaptă ca Viorica Dăncilă să fie ”chemată/săltată de DNA”.

În replică la atacul DNA, toți liderii de organizații din țară ale PSD i-ar fi spus lui Ciolacu că trebuie neapărat să fie depusă o moțiune de cenzură fiindcă, altfel, PNL le va lua toți primarii înainte de alegerile locale.

ADVERTISEMENT

Moțiunea ar trebui depusă în luna septembrie, înainte de alegerile locale, pentru a-i descuraja pe primari să plece către PNL.

Investigația care ar fi dus la verificările DNA

Recent, o investigație a Europa Liberă a aflat sumele plătite de PSD televiziunilor în campania prezidențială pentru candidata partidului, Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

În total, social-democrații au cheltuit peste 5.3 milioane de lei pentru aparițiile TV. În topul banilor primiți se află la România TV și Antena 3, în vreme ce Digi 24 nu s-a aflat pe lista televiziunilor cu contracte de publicitate cu PSD. Realitatea și B1 au avut sume nesemnificative, în comparație cu posturile apropiate de social-democrați.

Conform legislației electorale, partidele au plătit în mass-media pentru prezența candidaților de la prezidențiale. Fiecare televiziune a stabilit un tarif pentru fiecare minut de promovare electorală, iar partidele au achitat la final factura.

Cele mai importante contracte încheiate de Partidul Social Democrat au fost cu Antena 3: 1.965.486 de lei (aproximativ 410.000 euro), și cu RTV – 3.077.180 de lei (aproximativ 640.000 euro). Ceva mai puțin au primit Realitatea TV (113.349 de lei) și B1 TV (217.850 de lei), mai scrie sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT