Alegeri 2024

PSD anunță noi investiții în infrastructura rutieră: 2,7 miliarde de lei în plus la bugetul Ministerului Transporturilor

Guvernul României, condus de liderul PSD Marcel Ciolacu, anunță noi investiții în infrastructura rutieră. S-au alocat 2,7 miliarde de lei la bugetul Ministerului Transporturilor.
07.06.2024 | 06:00
PSD anunta noi investitii in infrastructura rutiera 27 miliarde de lei in plus la bugetul Ministerului Transporturilor
Guvernul condus de liderul PSD Marcel Ciolacu anunță suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 2,7 miliarde de lei. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat (PSD) anunță noi investiții în infrastructura rutieră din România. Guvernul condus de Marcel Ciolacu a suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor cu aproape 3 miliarde de lei.

Guvernul condus de liderul PSD Marcel Ciolacu anunță suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu 2,7 miliarde de lei

În cea mai recentă ședință de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat suplimentarea, cu circa 2,7 miliarde de lei, a bugetului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii (MTI). Conform datelor venite de la PSD, ministerul condus de Sorin Grindeanu a cheltuit, în 5 luni din 2024, sumele alocate pentru întregul an.

ADVERTISEMENT

Din această sumă, 1,85 miliarde de lei sunt credite bugetare. Acestea vor susține investiții derulate cu finanțare europeană de către beneficiarii Programului Transport 2021-2027.

Restul de bani până la 2,7 miliarde de lei, mai exact 840 milioane lei, vor asigura îndeplinirea jaloanelor din cadrul PNRR asociate proiectelor de dezvoltare a transportului cu metroul în București și de construcție a viitoarei linii de metrou din Cluj-Napoca. Pentru acest ultim proiect, lucrările au început pe 5 iunie, în prezența prim-ministrului României.

ADVERTISEMENT

Unde vor ajunge banii alocați de Guvernul Ciolacu

Miliardele alocate recent de Guvernul Ciolacu vor susține lucrările de construcție a noilor drumuri rapide (autostrăzi și drumuri expres). Vorbim aici de proiecte prioritizate pentru finalizarea rețelei primare de transport a României precum Loturile 1,4 și 5 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, A0 București-Sud și proiectele conexe, Drum de mare viteză Pitești-Craiova, Autostrada Transilvania, Loturile 2 și 3 ale Autostrăzii Pitești-Sibiu, Centura București și drumuri de conectivitate, Autostrada Tg. Mureș – Tg. Neamț – Iași – Ungheni).

Avansăm azi și cu o investiție majoră în infrastructura rutieră. Aprobăm indicatorii tehnico-economici ai drumului expres Focșani – Brăila, proiect de 6,75 miliarde lei.

ADVERTISEMENT

Drumul va avea peste 73 kilometri, va fi finanțat din fonduri europene și de la buget și va fi conectat printr-un nod rutier la viitoarea Autostradă a Moldovei”, a declarat Marcel Ciolacu, la ședința de Guvern de joi, 6 iunie.

PSD anunță că, în 2024, investițiile publice prognozate sunt cu 20% mai mari decât anul trecut, fiind prevăzute peste 120 de miliarde de lei de la bugetul național și din fonduri europene, ceea ce reprezintă echivalentul a 7,2% din PIB.

ADVERTISEMENT

”România se apropie astfel de ținta de 10% din PIB, anunțată de Premierul Ciolacu încă din mai 2023. În 2023, valoarea investițiilor publice a fost de 101 miliarde de lei, adică peste 20 de miliarde de euro.

În 2023, conform CNAIR, bugetul de 12,7 mld. lei, a fost utilizat în totalitate pentru modernizarea şi întreţinerea infrastructurii rutiere, în timp ce absorbţia fondurilor europene pentru construcţia de noi obiective a ajuns la 114,64%”, notează PSD.

Material susținut de Partidul Social Democrat – Alianța PSD-PNL 

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
Ucraina, păcălită de România: explicația unui paradox în favoarea noastră ANALIZĂ
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
SURSE: Artiştii Coldplay, supăraţi şi dezamăgiţi după ce o parte a publicului l-a...
SURSE: Artiştii Coldplay, supăraţi şi dezamăgiţi după ce o parte a publicului l-a huiduit pe Babasha, la concert
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o...
Afacerea care i-a adus un succes uriaş Mihaelei Borcea! Foarte greu pentru o femeie! Fosta soţie a lui Borcea a spus tot
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan:...
Țipete și scandal monstru! Laurențiu Reghecampf a mers cu Poliția peste Anamaria Prodan: ”Te faci de râs în fața țării...”. De la ce s-a ajuns la un nou scandal de proporții
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
Se ia PERMISUL de CONDUCERE dacă ai această BOALĂ!
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Ilinca Vandici, la psiholog după divorț. Cum gestionează acum relația cu fiul său
Ilinca Vandici, la psiholog după divorț. Cum gestionează acum relația cu fiul său
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt...
Doliu uriaș în familia Elwirei și a lui Mihai Petre. Cei doi sunt distruși de durere: ”Îmi va fi atât de dor”
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion...
Reacția Jandarmeriei după ce Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii lângă un camion cu buletine de vot, în Sectorul 3
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei...
Reghecampf a pus iar Poliția pe Prodanca! Circ și scandal monstru între cei doi: „M-au sunat vecinii că soțul meu vrea să fure ceva”