Alegeri 2024

PSD anunță subvenții suplimentare de 2 miliarde de lei pentru agricultori. Când vor intra banii

PSD anunță că a introdus în Guvern subvenții de aproape 2 miliarde de lei, fiind anunțate sume record pentru 2024, mai exact 4 miliarde de euro pentru fermieri.
17.05.2024 | 13:28
PSD anunta subventii suplimentare de 2 miliarde de lei pentru agricultori Cand vor intra banii
PSD anunță subvenții suplimentare de 2 miliarde de lei pentru agricultori. Când vor intra banii. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Marcel Ciolacu vine astfel, în sprijinul fermierilor, potrivit anunțului făcut de reprezentanții PSD. Executivul tocmai a alocat încă un miliard de lei pentru plata ajutoarelor de 100 de euro pe hectar, dar și pentru fermierii care se ocupă cu creșterea porcilor sau a păsărilor.

PSD anunță subvenții suplimentare de 2 miliarde de lei pentru agricultori

”Continuăm să-i sprijinim și pe agricultori și am suplimentat azi cu 1 miliard de lei bugetul Ministerului Agriculturii, pentru plata ajutoarelor către fermieri. Avem acum disponibilii peste 1,85 miliarde de lei. Putem plăti rapid atât ajutorul pe hectar în sectorul vegetal, cât și sprijinul financiar pentru fermierii din domeniul avicol și cel al creșterii porcilor”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

ADVERTISEMENT

Banii vor ajunge, așadar, cât mai rapid posibil la fermierii care așteaptă cu nerăbdare sprijinul de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal, precum și 100 de euro pentru sectoarele avicol și suin, mai exact creșterea de păsări și porci. Banii sunt alocați pentru a asigura o capacitate de producție în condiții minime de bunăstare.

Totodată, ministrul agriculturii Florin Barbu a oferit mai multe detalii despre această măsură anunțată de PSD. ”Am suplimentat bugetul destinat acestei măsuri de sprijin astfel încât toți fermierii eligibil să primească subvenția în cuantum de 100 euro. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când acest tip de subvenții este acordat și persoanelor fizice, nu doar persoanelor juridice, exact cum am acordat acei 2 lei/litru de motorină.

ADVERTISEMENT

Acest guvern demonstrează că este alături de toți fermierii și înțelege pe deplin dificultățile prin care trec”, a declarat ministrul Florin Barbu. Potrivit comunicatului oficial al PSD, fondurile suplimentare alocate de către Guvern vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde de lei pentru fermierii din sectorul vegetal și peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci. Totodată, crescătorii de păsări vor primi 181 de milioane de lei, cu mențiunea că plățile vor începe în zilele următoare.

Buget record pentru Agricultură, în anul 2024

În momentul în care a ajuns premier, Marcel Ciolacu a anunțat că prioritățile Executivului său vor fi investițiile, inclusiv cele din agricultură și construcții. Așadar, bugetul alocat Ministerului Agriculturii este de 4 miliarde de euro, cu 1,3 miliarde de euro mai mult ca anul trecut.

ADVERTISEMENT

”Cu o creștere semnificativă față de ani precedenți, bugetul agricol pentru 2024 este conceput pentru a sprijini fermierii și a promova o agricultură durabilă și inovatoare. Această alocare financiară masivă reflectă importanța pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu o dă agriculturii, cu o contribuție semnificativă la economia țării și la bunăstarea românilor”, se mai arată în comunicatul PSD.

Potrivit PSD, investițiile în agricultură sunt foarte importante pentru a asigura o producție alimentară ”stabilă și sustenabilă”. ”Prin canalizarea fondurilor către modernizarea infrastructurii agricole, sprijinirea tehnologiilor agricole avansate și promovarea practicilor agricole ecologice, România poate să-și consolideze poziția ca un jucător major în piața agricolă europeană”, mai arată social-democrații.

ADVERTISEMENT

Totodată, Marcel Ciolacu a anunțat că sprijinirea micilor fermieri și a comunităților rurale rămâne o prioritate pentru Guvern, astfel că aceștia trebuie să beneficieze de oportunități egale cu restul fermierilor din Europa când vine vorba despre accesul la tehnologii moderne și la dezvoltarea afacerilor agricole.

De la preluarea guvernării PSD, Guvernul a acordat deja 8 miliarde de lei garanții pentru programe din agricultură și industrie alimentară. Investițiile de acest tip din țara noastră sunt foarte importante pentru creșterea producției interne, care înseamnă inclusiv prețuri mai mici la raft pentru alimente, dar și creșterea exporturilor a produselor finite.

Material realizat la solicitarea Partidului Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”