News

PSD ar câștiga și azi alegerile! AUR, creștere uriașă în sondajul Avangarde

22.12.2020 | 12:37
PSD ar castiga si azi alegerile AUR crestere uriasa in sondajul Avangarde
ADVERTISEMENT

PSD ar câștiga și azi alegerile parlamentare dacă acestea s-a reorganiza. Conform unui sondaj Avangarde, social democrații ar fi marii câștigători la o diferență de aproape zece procente faţă de locul doi, poziție ocupată de PNL.

De asemenea, printre cei care ar ieși pe plus sunt reprezentanții AUR. Alianța ar beneficia de un asemenea scenariu și ar puncta spectaculos.

ADVERTISEMENT

Concret, PSD ar avea un scor de 35%, în timp ce PNL ar fi votat doar de 26% dintre români. USR-PLUS ar rămâne la un scor similar de 15%.

PSD ar câștiga și azi alegerile în fața liberalilor!

În același timp, scorul AUR ar creşte semnificativ la 14%. Dacă ne-am raporta la celelalte partide, UDMR ar trece în continuare pragul.

ADVERTISEMENT

Interesant este că marile perdante ale alegerilor parlamentare, PMP şi ProRomânia nu ar intra nici de data aceasta în Parlament.

Sursa foto – avangarde

Sondajul i-a întrebat pe români şi dacă ar fi de acord cu suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. 23% au spus că ar fi de acord.

ADVERTISEMENT

De remarcat că alți 22% sunt împotrivă, în timp ce 55% au răspuns cu nu ştiu / nu răspund. Sondajul a fost efectuat în perioada 10.12.2020 – 20.12.2020.

A fost nevoie de un eşantion de 900 de persoane şi marja de eroare este de +-3,2%.  Între timp, liderii PNL, USR PLUS, UDMR au semnatîn prezenţa premierului pe care îl susţin, Florin Cîţu, Acordul de guvernare 2020 – 2024, după mai bine de o săptămână de negocieri pe programul de guvernare şi pe modul de împărţire a portofoliilor de ministru, a funcţiilor de prefect şi a celor de secretar de stat.

ADVERTISEMENT

Documentul consemnează că partidele semnatare înţeleg că prezenţa scăzută la vot este un semnal de alarmă pentru democraţia noastră şi se angajează să respecte voinţa cetăţenilor exprimată în 6 decembrie şi să nu schimbe, prin traseism politic, rezultatul votului dat de cetăţeni şi majoritatea ce decurge din acest pact politic.

ADVERTISEMENT