News

PSD, atac dur la primarul PNL din Constanța, Vergil Chițac: ”A băgat în moarte clinică turismul din Mamaia”

Tensiune între social-democrați și liberali. Un deputat PSD lansează un atac dur la adresa primarului PNL din Constanța, Vergil Chițac. Edilul e acuzat că ”a băgat în moarte clinică turismul din Mamaia”.
07.05.2022 | 00:02
PSD atac dur la primarul PNL din Constanta Vergil Chitac A bagat in moarte clinica turismul din Mamaia
Primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, criticat dur de PSD. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o amplă postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD Marius Horia Țuțuianu îl pune la zid pe edilul orașului de la malul Mării Negre.

Primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, criticat dur de PSD

Social-democratul scrie pe pagina sa de socializare că, la început de sezon estival, a venit rândul turiștilor să dea piept cu ”aberațiile edilului din Constanța, Vergil Chițac”.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Țuțuianu, turiștii vor fi nevoiți să bage mâna adânc în buzunare pentru plăti parcarea auto: 4 lei pe oră, 24 de ore din 24, pentru un loc în stațiunea Mamaia, respectiv… 96 de lei pe zi!

”Primarul Constanței insistă să devină regele ‘ospitalității’ pe litoral: îi sărăcește pe turiști… prin tarife masive pentru parcări! Să mă explic: la început de sezon estival a venit rândul turiștilor să dea piept cu aberațiile edilului din Constanța!

ADVERTISEMENT

Mai exact, vor trebui să bage mâna adânc în buzunare pentru plăti parcarea auto: 4 lei pe oră, 24 de ore din 24, pentru un loc în stațiunea Mamaia! Vorbim 96 de lei pe zi! Ca să fim corecți: sunt… doar 94 de lei!

Deoarece marea ‘bunăvoință’ a primarului vine la pachet și cu o gratuitate: pentru primele 30 de minute. Doar atât, ca nu cumva să se obișnuiască turiștii cu plăcerile administrative locale”, spune Țuțuianu despre costul parcării în Mamaia.

ADVERTISEMENT

Chițac, acuzat că ”a băgat în moarte clinică turismul din Mamaia”

Horia Țuțuianu îi reproșează lui Vergil Chițac că nu înțelege ”dezavantajele” ce decurg din această ”aiureală administrativă”, în condițiile în care pentru o noapte de cazare se poate achita 120 de lei.

”Nu foarte departe de parcare Primăriei se află hotelul în care turistul se poate caza cu 120 lei! Adică cu puțin mai mult decât plata cât pentru «cazarea» autoturismului! În această situație, de ce ar plăti românii pentru parcare cât pentru cazare? Nu o vor face, așa cum nu a făcut-o nici anul trecut.

ADVERTISEMENT

Autovehiculele vor ajunge să fie parcate, la fel ca în 2021, tot pe spațiul verde! Turiștii vor prefera să emigreze din Mamaia spre sudul litoralului.

Nu toți își permit să dea pentru parcare cât pentru o cameră. Ca să nu mai spunem că mulți vor alege Bulgaria! Ce a reușit primarul Constanței să facă introducând acest tarif? A băgat în moarte clinică turismul din stațiunea Mamaia”, acuză Țuțuianu.

În finalul postării sale, Țuțuianu spune că Chițac a ”gonit banii ce puteau să intre în visteria municipiului”, lăcomindu-se la încasări din parcări.

ADVERTISEMENT