News

PSD atacă decisiv în ziua alegerilor! Plângere penală pe numele premierului Ludovic Orban. Și Marcel Vela este vizat

27.09.2020 | 14:13
PSD ataca decisiv in ziua alegerilor  Plangere penala pe numele premierului Ludovic Orban Si Marcel Vela este vizat
ADVERTISEMENT

Partidul Social Democrat a anunțat, duminică, în ziua alegerilor locale, prin vocea prim-vicepreședintelui său, Sorin Grindeanu, că a depus plângere penală pe numele premierului Ludovic Orban, întrucât liberalii ar fi continuat campania electorală în județul Dâmbovița, încălcând astfel prevederile legale.

De asemenea, Marcel Vela este acuzat de folosirea funcției pe care o deține în scopuri personale cu scopul vicierii rezultatelor acestui scrutin. Ministrul de Interne a susținut sâmbătă o conferință de presă cu privire la măsurile speciale implementate pentru buna desfășurare a procesului electoral, deși cu câteva zile își delegase atribuțiile.

ADVERTISEMENT

Reamintim că acesta candidează pe listele PNL pentru Consiliul Local Caransebeş şi Consiliul Judeţean Caraş Severin și este suspendat din comisia însărcinată cu organizarea alegerilor.

PSD a depus plângere pe numele premierului Ludovic Orban. Acuzații grave în ziua alegerilor locale

Este revoltător modul în care premierul Ludovic Orban și miniștrii PNL se cred deasupra legii, se cred stăpânii României. În plină stare de urgență au impus reguli tuturor românilor dar ei sunt primii deasupra acestor reguli, sunt primii care le-au încălcat și îi sfidează pe români.

ADVERTISEMENT

PSD a depus azi plângere penală atât împotriva premierului Ludovic Orban cât și a consilierului de stat Virgil Guran pentru continuarea campaniei electorale și ieri la Dâmbovița.

Modelul Orban a fost preluat și de ministrul de Interne, Marcel Vela, care deși e candidat nu s-a sfiit să țină conferință de presă la sediul MAI”, a declarat Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Și Nicușor Dan s-a ales cu plângere la poliție

O altă plângere depusă de PSD la poliție îl vizează pe Nicușor Dan, candidatul independent susținut de PNL și Alianța USR-PLUS în cursa pentru Primăria Capitalei. Mai concret, social-democrații denunță declarațiile făcute de acesta în momentul în care a părăsit secția de votare și îl acuză de „continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale” și „sfătuirea alegătorilor, în ziua votării, la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul” secției.

Aștept de mult votul ăsta și vă spun că am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de prieteni, de cumetri, de nași și de fini, care au ținut în subdezvoltare orașul ăsta și de asta nu au fost în stare să rezolve măcar apa calda, nu mai vorbesc de trafic și poluare“, este una dintre afirmațiile care fac obiectul sesizării.

ADVERTISEMENT