News

PSD boicotează ședința Consiliului General al Municipiului București. Pe ordinea de zi este rectificarea bugetară

PSD a anunțat că nu va participa, marți, la şedinţa Consiliului General al Municipiului București. Pe ordinea de zi a întrunirii este proiectul de rectificare bugetară.
07.09.2021 | 12:19
PSD boicoteaza sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti Pe ordinea de zi este rectificarea bugetara
ADVERTISEMENT

Tensiune și în Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Consilierii generali ai PSD nu vor participa la şedinţa de marţi, care are pe ordinea de zi rectificarea bugetară.

Social democrații își motivează decizia spunând că primarul general, Nicuşor Dan, nu a luat în vedere niciunul dintre proiectele iniţiate de PSD, a anunţat liderul social-democraţilor din CGMB, Aurelian Bădulescu.

ADVERTISEMENT

Consilierii PSD boicotează ședința Consiliului General al Municipiului București, pe tema rectificării bugetare

Consiliul General al Capitalei s-a întrunit în şedinţă extraordinară marţi, de la ora 10.00, singurele proiecte de pe ordinea de zi fiind cele care vizează rectificarea bugetară şi alegerea preşedintelui de şedinţă.

De la întrunire lipsesc consilierii generali ai PSD. Aurelian Bădulescu îl acuză pe Nicușor Dan că nu este interesat niciun proiect inițiat de social-democrați.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, Nicuşor Dan a convocat o nouă şedinţă de Consiliu General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Pe ordinea de zi figurează rectificarea bugetară.

Împreună cu colegii consilieri generali PSD am ales să nu participăm. De ce? Pentru Nicuşor Dan, niciunul din proiectele iniţiate de PSD (proiecte pentru bucureşteni şi pentru comunitate) nu prezintă interes. Deloc!

ADVERTISEMENT

Contează doar interesele lui Nicuşor Dan şi ai lui. Contează doar să îşi satisfacă propria agendă. Pentru NicuşorDan şi ‘ai lui’, bucureştenii şi comunitatea nu există!”, a scris Aurelian Bădulescu pe Facebook.

Un proiect de rectificare bugetară urma să fie dezbătut şi în şedinţa anterioară, dar a fost retras de pe ordinea de zi.

ADVERTISEMENT

Decizii luate în ședința CGMB de marți

În absența consilierilor PSD, ședința Consiliului Capitalei a mers mai departe și s-au luat o serie de decizii importante. Astfel, bugetul creditelor interne va fi majorat cu 35,9 milioane de lei, în urma unei rectificări bugetare adoptate. Hotărârea a fost adoptată cu 32 de voturi ‘pentru’.

”Este vorba despre un credit de 35 milioane, pe care l-am obţinut pentru refinanţarea unor datorii publice pe care le avem până la sfârşitul anului. Este necesar să trecem acum pentru a putea plăti o primă tranşă pe 14 septembrie.

Din aceşti bani, 35 de milioane, cea mai mare parte a lor se duc către sănătate pentru cheltuieli curente ale spitalelor, dar şi pentru o investiţie la Spitalul Panduri, pentru noul laborator, se duc la Administraţia Străzilor, se duc pentru suplimentarea bugetului pentru întreţinere parcuri, se duc către iluminatul public, pentru că ştim cu toţii că a crescut preţul energiei şi implicit al iluminatului public”, a declarat primarul general, Nicuşor Dan, conform Agerpres.

Potrivit raportului de specialitate, bugetul local se va majora cu 30 de milioane de lei, reprezentând subvenţii acordate în baza contractelor de parteneriat sau asociere pentru secţiunea dezvoltare.

ADVERTISEMENT