ADVERTISEMENT
News

PSD Buzău vrea burse pentru elevii cu note de 7 și 8! „Degeaba dai o bursă unui elev de 10”

Autor: Alexandru Năstase | 19.11.2020 | 11:54
PSD Buzău vrea burse pentru elevii cu note de 7 și 8! „Degeaba dai o bursă unui elev de 10”
PSD Buzău vrea să schimbe acordarea burselor pentru elevi. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

PSD Buzău a anunțat că vrea să ofere burse pentru elevii cu note de 7 și 8! a făcut-o printr-un material electoral editat de echipa de campanie. Social democrații s-au decis ca de anul viitor, în municipiul reşedinţă de judeţ, să ia burse de studiu şi elevii cu note mai mici. 

ADVERTISEMENT

Totul s-ar întâmpla în cadrul unui proiect intitulat „Burse pentru elevii de 7 şi 8, soluţia Buzăului pentru educaţie” .

„Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri” , afirmă primarul municipiului reşedinţă de judeţ.

Burse pentru elevii cu note de 7 și 8 de la PSD Buzău!

De altfel, în comunicatul remis de organizaţia Judeţeană a PSD Buzău se explică cum în programul de guvernare al PSD este prevăzută creşterea costului standard per elev cu până la 400 la sută faţă de prezent şi se prezintă cum la Buzău ar putea primi burse şi elevii de 7 şi 8.

ADVERTISEMENT

„Dacă până acum an de an au fost premiaţi elevii care fac excelenţă în învăţământ, mulţi dintre aceştia alegând la final de carieră educaţională să studieze în străinătate, purtând şi riscul de a deveni fideli ţărilor de adopţie,(…)

(…) primarul municipiului Buzău, Constantin Toma aduce în atenţie elevul de nivel mediu pentru care vor fi alocate burse astfel încât şi acesta să studieze iar familia să-şi permită sa îl păstreze în şcoală, (…)

(…)pentru ca în cele din urmă să acceadă către vârful ierarhiei. Ȋn bugetul din 2021 al Primăriei Municipiului Buzău vor fi cuprinse sumele necesare pentru ca elevii din oraş să primească bursele care fac pionierat în ţară”, se arată în articolul electoral al PSD Buzău.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, materialul electoral al PSD Buzău are ataşată şi o declaraţie audio a primarului Constantin Toma care spune: „Lucrăm la un proiect prin care să nu ajutăm numai elita ci să ajutăm şi să meargă copiii la şcoală, şi să-şi termine şcoala.

Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri iar această mediocritate se datorează faptului că multe familii nu îşi dau interesul pentru copii sau nu au condiţii acasă pentru a ţine un copil la şcoală.

ADVERTISEMENT

Va face parte din bugetul anului viitor şi va fi una din priorităţi educaţia şi cultura pentru că degeaba asfaltăm şi facem tot dacă nu punem bază pe educaţie.”

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!