News

PSD câștigă 25 de consilii județene la alegerile locale din 9 iunie 2024. Cele mai importante succese: Suceava, Prahova și Timiș

La alegerile locale din 9 iunie, PSD a câștigat 25 de consilii județene din țară. Victorii de răsunet au fost la Suceava, Prahova și Timiș.
11.06.2024 | 12:57
PSD castiga 25 de consilii judetene la alegerile locale din 9 iunie 2024 Cele mai importante succese Suceava Prahova si Timis
PSD ajunge la 25 de consilii județene câștigate la alegerile din 9 iunie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSD este câștigătorul alegerilor locale de pe 9 iunie 2024, obținând controlul în cele mai multe consilii județene: 25. Printre cele mai importante succese se numără cele de la Suceava, Prahova sau Timiș.

PSD ajunge la 25 de consilii județene câștigate la alegerile din 9 iunie. Suceava, Prahova, Timis, Caraș-Severin și Maramureș, printre succesele importante

În urmă cu patru ani, la alegerile din 2020, PSD obținuse victorii în 20 de consilii județene. După votul de duminică, 9 iunie, social-democrații au câștigat în plus 5 consilii județene: Timiș, Vrancea, Caraș-Severin, Maramureș, Neamț și Suceava.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele 25 de consilii județene câștigate, candidații social-democrați s-au impus și în 17 municipii reședință de județ. Cea mai mare surpriză vine din Moldova. Aici, PSD a reușit să câștige CJ Suceava, condus acum de Gheorghe Flutur, prim-vicepreședinte PNL, dar și primăria Municipiului Suceava.

George Șoldan, un tânâr de 32 de ani, va fi noul președinte al Consiliului Județean Suceava, în locul lui Gheorghe Flutur, care își încheie acum al treilea mandat de președinte al CJ. Primăria Municipiului Suceava a fost câștigată de Vasile Rîmbu.

ADVERTISEMENT

PSD a produs surpriza și la Neamț. Adrian Niță a reușit să se impună la primărie în fața liberalului Andrei Carabelea, care deține în acest moment funcția de edil. Vorbim de o premieră pentru social-democraţi în ultimii 34 ani. Noul președinte al CJ Neamț din partea PSD este Daniel Vasilică Harpa.

PSD, victorii importante la Prahova și în județe din Banat

PSD a obținut o altă victorie de răsunet în Prahova. Aici, Virgil Nanu a câștigat șefia Consiliului Județean împotriva candidatului PNL Iulian Dumitrescu, actualul șef al Consiliului Județean. În același județ, PSD a câştigat Primăria municipiului Câmpina, al doilea cel mai mare oraş din judeţul Prahova.  Conform datelor parțiale, social-democraţii câştigă și primăriile oraşelor Azuga şi Buşteni.

ADVERTISEMENT

Ziua de duminică, 9 iunie 2024, a adus triumfuri ale candidaților PSD și în zona de vest și sud-vest, mai exact la Timiș și Caraș Severin. Alfred Simonis este noul șef al Consiliului Județean Timiș. Acesta a obținut aproximativ 130 de mii de voturi, cu 20.000 în fața lui Alin Nica, președintele actual al CJ și principalul contracandidat. În același județ, PSD a câștigat 55 de primării.

În județul Caraș Severin, Silviu Hurduzeu (PSD) l-a învins pe Romeo Dunca (PNL), diferența fiind de peste 10 procente. În același județ, PSD a câștigat 50 de primării, dintre care 5 sunt orașe. Silviu Hurduzeu a mai fost președinte al CJ Caraș Severin între 2016 și 2020, iar din 2020 până în prezent deputat PSD de Caraș.

ADVERTISEMENT

PSD, victorie istorică în Maramureș. Primar social-democrat, în premieră după Revoluție la Baia Mare

În Maramureș, mai exact la Baia Mare, pentru prima data după Revoluție, primăria este câștigată de un social democrat. E vorba de Doru Dăncuș. Acesta a obținut un scor de 23,16% (9.806 voturi) în fața contracandidatului liberal Ionel Ovidiu Bogdan, care a primit 18,22% din sufragii.

Lucian Rus revine la primăria Devei. Reședința de județ a Hunedoarei este câștigată de PSD pentru prima dată din 1996. Lucian Rus a obținut 38,5% dintre voturi, urmat de Florin Oancea cu doar 24,58%.

Material susținut de PSD

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”