News

PSD cere demisiile lui Ludovic Orban și Nelu Tătaru: ”Ministerul Sănătăţii nu a emis nici acum ordinul de declarare a epidemiei”

14.05.2020 | 17:56
PSD cere demisiile lui Ludovic Orban si Nelu Tataru Ministerul Sanatatii nu a emis nici acum ordinul de declarare a epidemiei
ADVERTISEMENT

PSD cere în continuare demisia premierului Ludovic Orban, dar mai nou își dorește și plecarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

PSD cere demisiile lui Ludovic Orban și Nelu Tătaru

Senatorul PSD, Florian Bodog, a făcut o postare critică pe contul de Facebook la actuala Guvernare PNL și a cerut demisia prim-ministrului Ludovic Orban și a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

ADVERTISEMENT

Social-democratul a afirmat că sporul pentru condiţii periculoase în cazul personalului medical nu poate fi acordat, pentru că nu a fost emis nici acum ordinul de declarare a epidemiei în ţara noastră.

Ministerul Sănătății nu a emis NICIODATĂ ordinul de declarare a epidemiei în România! Spitalele sunt în haos!Ministrul…

Posted by Florian Bodog on Thursday, May 14, 2020

”Ministerul Sănătății nu a emis NICIODATĂ ordinul de declarare a epidemiei în România! Spitalele sunt în haos! Ministrul Sănătății minte!”, și-a început Bodog mesajul.

ADVERTISEMENT

”Nu mai e de joacă, nu mai e cu scuze sau ‘artificii’”

Senatorul PSD anunță că a avut discuții cu lideri ai Sanitas și cu manageri de spitale care l-au informat că au transmis solicitări pentru plata personalului care lucrează cu pacienți COVID-19, însă ministerul nu a alocat banii.

”Mult mai grav și mai iresponsabil este însă că nici sporul pentru condiții periculoase nu poate fi acordat, conform HG 153/2018!!! Pentru că, iar asta e MONSTRUOS, ministerul Sănătății nu a emis NICI ACUM ordinul de declarare a epidemiei în țara noastră!”, notează Bodog.

ADVERTISEMENT

”Suntem în 14 Mai, ultima zi din starea de urgență, iar Ministerul Sănătății nu a fost în stare să emită acest act fundamental. Nu mai e de joacă, nu mai e cu scuze sau ‘artificii’: Orban trebuie să demisioneze, Tătaru trebuie să demisioneze! Acum!”, se încheie mesajul.

Miercuri seară, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a cerut demisia premierului Ludovic Orban, pe care îl acuză că nu și-a făcut treaba cum trebuie în ultimele două luni.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD a dezvăluit că Guvernul liberal a încercat încălcarea Constituției și a ținut să felicite Parlamentul și Camera Deputaților că au votat proiectul de lege privind starea de alertă.

ADVERTISEMENT