Alegeri 2024

PSD: Cifre de afaceri record pentru energie și comerțul alimentar, în ciuda plafonării

Energia și comerțul alimentar produc un record la cifra de afaceri, anunță PSD. „S-a prăbușit legenda că plafonarea impusă dăunează economiei”
31.05.2024 | 12:42
PSD Cifre de afaceri record pentru energie si comertul alimentar in ciuda plafonarii
Cifre de afaceri record în energie și comerț alimentar Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Firmele din Top 5 din domeniile energiei și comerțului alimentar sunt singurele din România cu o cifră de afaceri peste 10 miliarde de lei (2 miliarde de euro), subliniază reprezentanții social-democraților.

PSD: Cifre de afaceri record pentru energie și comerțul alimentar

În ciuda faptului că acestea sunt domeniile în care au fost plafonate prețurile și adaosurile comerciale, fiecare dintre primii cinci mari retaileri din România au înregistrat în premieră, în 2023, o cifră de afaceri de peste 10 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

„Potrivit rezultatelor financiare raportate, Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi și Metro au cumulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de miliarde de lei.

Mai mult, fiecare dintre aceste companii a avut un ritm de creștere de peste 10% pentru 2023, în contextul în care eforturile Guvernului condus de Marcel Ciolacu au scăzut inflația de la peste 15% la începutul anului trecut, la circa 7%, în decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Retailerii au beneficiat de păstrarea nivelului consumului la cote ridicate, în ciuda contestării în repetate rânduri a plafonării introduse de PSD, menită să protejeze românii cu venituri mici”, precizează sursa citată.

Afaceri în creștere și în energie

Nu doar comerțul alimentar a înregistrat cifre de afaceri record. În sectorul de energie există, de asemenea, cinci jucători a căror cifră de afaceri sare de pragul de 10 miliarde de lei.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este o dovadă a faptului că activitatea companiilor acest sector nu a fost afectată de plafonarea prețurilor la energie, introdusă de guvernul condus de Marcel Ciolacu și prelungită până la 1 aprilie 2025.

Această măsură „a ținut prețurile sub control, a contribuit la reducerea inflației și a oferit consumatorilor casnici și economici predictibilitate în ceea ce privește costurile. 

ADVERTISEMENT

De asemenea, taxa de solidaritate plătită de companii, care susține schema de plafonare, nu a avut efecte negative, înregistrându-se creșteri substanțiale ale profiturilor pentru companiile de stat și cele private.

Veniturile au crescut atât în anul 2023, cât și pentru companiile care au raportat rezultatele din primul trimestru al anului 2024”, concluzionează social-democrații.

Material realizat la solicitarea PSD

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României