News

PSD, condiții ferme pentru susținerea stării de alertă! Social democrații nu vor prelungirea mai mult de 15 zile

14.06.2020 | 15:23
PSD conditii ferme pentru sustinerea starii de alerta Social democratii nu vor prelungirea mai mult de 15 zile
ADVERTISEMENT

PSD a anunțat că este gata să susțină prelungirea stării de alertă, dar o va face numai dacă se vor respecta anumite condiții! Sunt mai mulți factori pe care social democrații vor să-i vadă realizați de către cei aflați la guvernare.

Partidul condus de Marcel Ciolacu a solicitat deschiderea spitalelor pentru pacienţii cronici, deschiderea bisericilor, oprirea achiziţiilor publice fără licitaţie și deschiderea restaurantelor din hoteluri pentru familiile cu copii.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut chiar de purtătorul de cuvânt al partidului Lucian Romaşcanu. Acesta a precizat într-o conferință de presă că formaţiunea politică pe care o reprezintă va lua în Comitetul Executiv, decizia finală privind proiectul de lege care prevede prelungirea stării de alertă

Ce condiții impune PSD pentru prelungirea stării de alertă

„Noi am decis în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine (luni – n.r.) în cadrul CEx al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult.

ADVERTISEMENT

În acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar.

Este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite la nivel egal, pe tot teritoriul României, îmbolnăvirile şi decesele”, a afirmat Lucian Romaşcanu.

ADVERTISEMENT

Cu câte zile vor social democrații prelungirea stării de urgență

De altfel, social democratul a mai spus că partidul său va „introduce obligatoriu” în legea de aprobare a HG prevederi ferme.

„Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea PSD nu va vota legea trimisă la Parlament. Guvernul, cum a găsit majoritatea necesară pentru a ajunge la Palatul Victoria, va trebui să găsească majoritatea necesară şi pentru a-şi trece legile în Parlament.

ADVERTISEMENT

Noi, dacă vom avea alături de măsurile propuse de noi şi alţi aderenţi, atunci vom vota în consecinţă, dacă nu, PSD nu va vota o stare de alertă în formula în care este ea acum”, a afirmat Romaşcanu.

„În acest moment noi nu avem Hotărârea de Guvern pe care intenţionează primul ministru Orban să o trimită în Parlament în consecinţă, nevăzând ce scrie acolo – şi ăsta este un act iarăşi de iresponsabilitate din partea dumnealor – nevăzând ce scrie acolo nici nu pute discuta şi decide ceea ce vom face în continuare, putem doar , aşa cum am făcut, să dăm o declaraţie de intenţie” , a mai spus Romașcanu.

Vă readucem aminte că șeful Executivului, Ludovic Orban a anunţat că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, nu cu 15 aşa cum a solicitat PSD.

Președintele PNL s-a arătat chiar încrezător că va exista în Parlament o majoritate care să înţeleagă ”că nu pot pune în pericol viaţa şi sănătatea românilor numai ca să să obţină câştiguri ieftine, de natură politico-electorală”.

 

ADVERTISEMENT