News

PSD dă de pământ cu Ludovic Orban, pe care-l compară cu Ceaușescu: „Deviza PNL este ‘Pandemia apără hoția’”

04.05.2020 | 23:53
PSD da de pamant cu Ludovic Orban pe carel compara cu Ceausescu Deviza PNL este Pandemia apara hotia
Premierul Ludovic Orban se află, joi dimineață, într-o  vizită de lucru la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino”. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

PSD a reacționat dur după ce Ludovic Orban a ținut o conferință de presă la Palatul Victoria. Prin vocea purtătorului de cuvânt Lucian Romașcanu, social-democrații l-au acuzat pe Orban că minte și nu ia măsuri utile pentru țară.

Declarație de presă susținută de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al #PSD, la sediul PSD

Posted by Partidul Social Democrat on Monday, May 4, 2020

Atac dur la Guvernul Orban

Partidul Social Democrat îi avertizează pe cei din PNL că vor da socoteală pentru modul în care au făcut achizițiile medicale în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Doamnelor și domnilor, bună seara. Acum puține minute s-a încheiat declarația premierului Orban. Așa cum a hotărât Parlamentul, premierul Orban trebuia să se prezinte în fața aleșilor pentru a susține un raport la 7 zile după votarea acelei hotărâri, din păcate au trecut 2 săptămâni, iar premierul Orban a sfidat încă o dată Parlamentul.

Orban ne arată pe 85 de pagini cum arată o țară condusă de PNL. Guvernul a potențat criza și a accentuat efectele, prabusirea nivelului de trai, saracia, somajul, iar tunurile financiare sunt la ordinea zilei. Semnalele din media pot să ducă la concluzia deviza PNL este ‘Pandemia apără hoția’.

ADVERTISEMENT

I-aș spune maculatură acestui raport dacă n-am respecta munca celor care au colectat datele și au scris această amplă nuvelă.

Din păcate, cu Guvernul Orban trebuie să legiferăm normalitatea. Printre măsuri găsim generos minciuni și raportări glorioase pe genul cincinalului în patru ani și jumătate al lui Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Ceea ce simt cetățenii nu poate fi ascuns de măsuri defazate sau întârziate. Am ajuns să fim comparați cu Bangladesh de cauza faptului că acești oameni folosesc un necaz ca să-și bage mâinile până la cot în banul public.

Suspiciuni apar și în cazul IMM Invest, unde IFN-uri ale domnului Sighiartău au fost acceptate în program. Sperăm ca instituțiile statului să ia cele mai drastice măsuri împotriva profitorilor.

ADVERTISEMENT

Am tot auzit de greaua moștenire, doar că greaua moștenire a Guvernului Orban 2 e cea lăsată de Guvernul Orban 1.

Așteptăm la următorul raport să se prezinte în Parlament și să răspundă cât se poate de clar următoarelor întrebări:

  • Câți români au fost testați în această perioadă?
  • Cum explică locul al 2-lea în clasamentul negru al deceselor, 43 de decese la milion, doar Slovenia e în fața noastră?
  • Câți antreprenori au luat credite garantate de stat? Vă spun eu, niciunul.
  • Câți români au beneficiat de plata șomajului?
  • Câți români și-au amânat ratele la bancă, chiar și cu dobândă la dobândă cum vrea PNL?
  • Care sunt măsurile concrete luate în agricultură pentru limitarea efectelor secetei?
  • Care sunt contractele la care s-au achiziționat materiale de protecție?

Testați populația și reporniți economia”, au transmis cei din PSD.

ADVERTISEMENT