News

PSD dă vina pe PNL pentru neimpozitarea pensiilor speciale: ”Colegii de coaliție s-au opus”

PSD critică PNL, partid alături de care se află la guvernare, pentru neimpozitarea pensiilor speciale. Paul Stănescu, secretarul general al social-democraților, spune că liberalii s-au opus măsurii.
01.07.2022 | 17:07
PSD da vina pe PNL pentru neimpozitarea pensiilor speciale Colegii de coalitie sau opus
PSD dă vina pe PNL pentru neimpozitarea pensiilor speciale: ”Am fi vrut supraimpozitarea lor, dar colegii de coaliție s-au opus”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pachetul de măsuri fiscale agreat în coaliţia de guvernare cuprinde foarte multe măsuri dure pentru populație. În schimb, supraimpozitarea pensiilor speciale nu apare în planurile Puterii.

PSD dă vina pe PNL pentru neimpozitarea pensiilor speciale: ”Am fi vrut supraimpozitarea lor, dar colegii de coaliție s-au opus”

Liderii coaliției au agreat, în această săptămână, modificările care vor fi aduse Codului Fiscal, aplicabile de la 1 ianuarie 2023. Printre altele, PNL și PSD nu au ajuns la un acord privind impozitarea progresivă, supraimpozitarea marilor companii și impozitarea diferențiată pentru pensiile speciale.

ADVERTISEMENT

Așadar, nu apare în document subiectul pensiilor speciale, mai exact supraimpozitarea acestor venituri, o măsură agreată, la nivel declarativ, de majoritatea clasei politice.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, spune că formațiunea din care face parte a dorit şi includerea supraimpozitării pensiilor speciale, a veniturilor salariale foarte mari şi a supraprofitului generat de pandemie în pachetul de măsuri fiscale adoptate de Coaliție,

ADVERTISEMENT

De ce nu s-a aplicat măsura? Ei bine, social-democratul aruncă vina pe colegii de guvernare de la PNL, care ”s-au opus”.

”PSD va fi mereu susţinătorul şi promotorul unei viziuni mai echitabile şi mai corecte în societatea românească. În ultima perioadă, atât în cadrul coaliţiei, cât şi în spaţiul public, am insistat cu argumente puternice că zona fiscală poate fi regândită pentru a mări veniturile bugetare.

ADVERTISEMENT

Măsurile pe care coaliţia de guvernare le-a agreat sunt dovada clară că PSD nu a aruncat nici vorbe-n vânt şi nici nu a fluturat principii. Solidaritatea şi o mai mare echitate ne vor asigura nu doar stabilitatea socială, dar şi pe cea politică şi economică.

Chiar dacă colegii de coaliţie s-au opus, este crucial că am arătat românilor că există la nivelul coaliţiei resurse de voinţă politică care să ne permită să luăm decizii mult mai corecte, decât cele care funcţionează în prezent”, spune Stănescu, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Stănescu: ”Măsurile agreate sunt o dovadă de maturitate şi responsabilitate politică”

Paul Stănescu mai spune că întregul set de măsuri fiscale luate de coaliția PNL-PSD-UDMR reprezintă ”o dovadă de maturitate şi responsabilitate politică”.

”Am demonstrat că putem trece peste limitele de natură ideologică, politică sau electorală şi că împreună suntem de acord să răspundem mai bine nevoilor românilor decât propriilor noastre agende politice.

Măsurile fiscale pe care le-am convenit nu fac decât să protejeze mai bine veniturile celor mai vulnerabili dintre noi. Este o dovadă de maturitate şi responsabilitate politică”, a mai declarat Stănescu.

ADVERTISEMENT