UPDATE / PSD isi va alege presedintele pe 11 octombrie, iar pe 18 octombrie are congres extraordinar

UPDATE / Reuniune importantă, luni, la PSD. Social-democraţii s-au întrunit în şedinţa Comitetul Executiv Naţional pentru a lua decizii legate de organizarea Congresului extraordinar în care...
21.09.2015 | 15:40
UPDATE  PSD isi va alege presedintele pe 11 octombrie iar pe 18 octombrie are congres extraordinar

UPDATE / Reuniune importantă, luni, la PSD. Social-democraţii s-au întrunit în şedinţa Comitetul Executiv Naţional pentru a lua decizii legate de organizarea Congresului extraordinar în care se va alege noua conducere a partidului, dar şi pentru a discuta situaţia premierului Victor Ponta, trimis în judecată de DNA. Şedinţa s-a dovedit, în final, fără emoţii pentru Ponta: CEx a votat în unanimitate sprijinul pentru menţinerea PSD la guvernare cu Victor Ponta premier.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni, în unanimitate, susţinerea Guvernului condus de Victor Ponta.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că partidul a luat o decizie politică importantă, în sensul menţinerii la guvernare. “Am decis respingerea moţiunii de cenzură şi susţinerea guvernului. Azi am luat o decizie politică importantă”, a spus Dragnea. Liderul PSD a adăugat că situaţia nu este uşoară dar “nu putem printr-un vot în CEx să ştergem această situaţie, partidul este o instituţie care nu interferează cu justiţia”.

Totodată, Dragnea a precizat că CEx a decis ca pe 18 octombrie să aibă loc Congresul extraordinar al partidului, iar pe 11 octombrie scrutinul pentru alegerea preşedintelui.

Citeste mai mult pe RTV.NET

……………………………………………………………………

Forfotă mare la PSD. Social democraţii vor decide, astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv dacă îl susţin în continuare pe Victor Ponta la şefia Guvernului. Declaraţia a fost făcută aseară de preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care a precizat că premierul are susţinerea sa. În interiorul coaliţiei părerile sunt, însă, împărţite. Un senator UNPR îi cere demisia, iar şeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu crede că situaţia premierului trebuie discutată şi în Coaliţie.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu mai mulţi membri social democraţi, cu o zi înainte de Comitetul executiv al partidului.

“Ponta are susţinerea fermă a PSD, a mea personală o are, mâine vom discuta despre poziţia partidului şi despre ,eventual, măsura de cenzură pe care o propune PNL. Eu o să le propun colegilor să nu votăm moţiunea de cenzură. Dacă aceştia o vor … Victor Ponta vrea să rămână în fruntea Guvernului”, spunea, duminică, Liviu Dragnea.

Şi alţi membri PSD îl susţin pe Victor Ponta.

“Astăzi este ziua lui Victor Ponta şi o să-i spun ‘La mulţi ani!’. Ca simplu membru de partid, ştiu că există multe opinii referitoare la aceasta problemă a lui Victor Ponta. Dar judec astăzi lucrurile – ce e bine pentru România. Victor Ponta, ca prim-ministru, are rezultate foarte bune. România merge pe un drum bun. El şi-a câştigat legitimitatea ca prim-ministru printr-un vot a al Parlamentului şi al oamenilor. Are o problemă personală, judiciară pentru vremea când nu era prim-ministru. De ce să stricăm tot ce funcţionează?”, a declarat primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita.

La rândul său, copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că este obligatoriu ca şi actuala coaliţie de guvernare să se reunească şi să discute situaţia premierului.

“Probabil că intrăm într-o criză politică, îmi este greu să anticipez care va fi reacţia premierului, vom vedea şi sigur că, fără doar şi poate, e obligatoriu ca actuala coaliţie de guvernare să se reunească şi să discute situaţia aceasta”, a declarat Tăriceanu într-o emisiune televizată.

Pe de altă parte, un senator din arcul guvernamental consideră că Ponta ar trebui să demisioneze.

„Nu am nimic cu Victor Ponta, dar în ipostaza în care se află, având în vedere că a părăsit şi conducerea PSD-ului… Se pare că acea prevedere statutară a făcut-o numai pentru el. Dacă ar fi ştiut ce i se întâmplă, probabil că n-ar fi luat-o. Dar, acuma, cred că ar trebui să facă pasul înapoi. Deşi e o presiune mare şi din partid asupra lui, că PSD-ul nu vrea să piardă guvernarea… Nimeni nu-i promite că se va nominaliza un premier din coaliţia actuală majoritară în Parlament. Faptul că Victor Ponta ar trebui să demisioneze este o părere personală, UNPR-ul nu s-a pronunţat în legătură cu această situaţie a primului ministru. (…) Situaţia în care se află Victor Ponta la ora actuală este delicată şi pune într-o ipostază neplăcută însăşi imaginea României”, spune senatorul UNPR.

Sursă: www.realitatea.net