News

PSD, decizie privind congresul și moțiunea de cenzură. Referendumul ”Fără penali”, în august

09.07.2020 | 13:07
PSD decizie privind congresul si motiunea de cenzura Referendumul Fara penali in august
ADVERTISEMENT

PSD, principalul partid de opoziție, plănuiește din timp data pentru congresul de alegere al noului președinte, dar și cea pentru moțiunea de cenzură.

Din ultimele informații apărute în spațiul public, social-democrații ar condiționa cele două evenimente politice de evoluția pandemiei din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Ridicarea stării de alertă ar aduce o clarificare în privința celor două acțiuni. De asemenea, referendumul ”Fără penali în funcții publice” este anunțat în luna august.

PSD pregătește congresul și moțiunea de cenzură după starea de alertă

Întrunit miercuri, Comitetul Executiv al PSD a decis că marele congresul pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc imediat după ce se va ridica starea de alertă.

ADVERTISEMENT

Social-democrații vor discuta mai mult despre acest subiect după ce Guvernul Orban va anunța dacă intenționează sau nu să prelungească această măsură. Cei din Opoziție susțin că, astfel, vor să evite convocarea unor evenimente cu un număr mare de oameni.

În ceea ce privește dorința PSD de a dărâma guvernul liberal, acesta este un alt demers care va fi pus în discuție după ridicarea stării de alertă, scriu cei de la Jurnalul.

ADVERTISEMENT

Referendumul ”Fără penali în funcții publice”, programat în august

Paradoxal, cei din PSD ar fi stabilit ca pe data de 23 august, românii să fie chemați la urne, pentru a-și exprima opțiunea la referendumul național “Fără penali în funcții publice”. Social-democrații au precizat că proiectul de lege privind revizuirea constituției se află, deja, în procedurile parlamentare.

Inițiativa “Fără penali în funcții publice”, care aparține celor de la USR, a strâns peste un milion de semnături, iar în timpul campaniilor electorale de anul trecut, această temă a făcut obiectul dezbaterilor politice.

ADVERTISEMENT

Social-democrații au anunțat că intenționează să implementeze acest proiect, pentru a da un semnal că lucrurile, din punct de vedere al viziunii formațiunii politice cu privire la acest subiect, s-a schimbat radical față de cea a fostei conduceri a partidului.

ADVERTISEMENT