News

PSD depune mai multe plângeri penale. Cine sunt direct vizați de acest demers

05.03.2021 | 22:32
PSD depune mai multe plangeri penale Cine sunt direct vizati de acest demers
ADVERTISEMENT

PSD intenționează să depună plângeri penale împotriva fostului și actualului premier, Ludovic Orban, respectiv Florin Cîțu dar și împotriva miniștrilor și a prefecților.

Plângerea are legătură cu alocarea prin bugetul din 2021 de bani doar județelor unde există primari din arcul guvernamental, conform social-democraților.

ADVERTISEMENT

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că au primit bani doar cei subjugați puterii, în timp ce reprezentanții Opoziției au fost pedepsiți.

PSD vrea să facă plângere penală împotriva lui Florin Cîțu

„Vrem să facem plângeri clare la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm cum a trecut prin ședința de guvern această anexă la buget, ce criterii s-au luat în considerare, deoarece aici nu vorbim de banii cuiva de acasă, vorbim de banii României, care au fost criteriile legale de a se aloca aceşti bani discreționar numai către anumite autorități”, s-a plâns Ciolacu.

ADVERTISEMENT

În replică, reprezentantul PNL Alina Gorghiu a luat în derâdere demersul PSD. „Chiar dacă domnul Ciolacu va face plângere penală pentru banii suplimentari alocați de la bugetul de stat pentru diferite județe, eu mărturisesc că nu am niciun fel de emoție și că accept cu bucurie și această plângere penală; un gest populist și complet lipsit de decența politică pe care ar trebui să o aibă un lider de partid”, a declarat Gorghiu.

Potrivit rador.ro, PSD vrea să sesiseze CCR în legătură cu bugetul pe 2021, pentru că ar avea vicii neconstituționale. Social-democrații consideră că în Guvern au fost înființate ministere noi prin ordonanță de urgență, dar nu a ufost aprobate și hotărârile de guvern prin care se reorganizau instituțiile.

ADVERTISEMENT

PSD este obișnuit să facă diverse plângeri penale împotriva reprezentanților puterii, așa cum era și cazul în septembrie 2020, când Ludovic Orban și Marcel Vela erau vizați de acest demers. 

Este revoltător modul în care premierul Ludovic Orban și miniștrii PNL se cred deasupra legii, se cred stăpânii României. În plină stare de urgență au impus reguli tuturor românilor dar ei sunt primii deasupra acestor reguli, sunt primii care le-au încălcat și îi sfidează pe români”, își justificau social-democrații demersul.

ADVERTISEMENT