News

PSD depune moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui. Când are loc votul? ”Vom încerca să creăm o majoritate”

10.03.2021 | 11:59
PSD depune motiune simpla impotriva lui Claudiu Nasui Cand are loc votul Vom incerca sa cream o majoritate
ADVERTISEMENT

PSD va depune miercuri o moțiune simplă împotriva ministrului Claudiu Năsui. Liderul social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că motivele sunt „blocarea Măsurii 3, fonduri europene – 478 de milioane de euro blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviință să-și facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor.”

Documentul contra Ministrului Economiei urmează să fie dezbătut și votat în Senat săptămâna viitoare, anunță liderul PSD.

ADVERTISEMENT

 „Mâine (miercuri-n.r.), la Senat. Va fi dezbătută și votată săptămâna viitoare”, a transmis Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat când vor depune social-democrații moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, informează Mediafax.

Moțiune de cenzură împotriva lui Claudiu Năsui. De ce îl acuză PSD pe Ministrul Economiei

Social-democrații consideră că Claudiu Năsui a blocat măsura 3 și că a avizat inițierea vânzării companiilor profitabile.

ADVERTISEMENT

„Am luat hotărârea să depunem săptămâna aceasta, la Senat, moțiunea împotriva domnului ministru Năsui. Motivele le cunoașteți – blocarea Măsurii 3, fonduri europene – 478 de milioane de euro blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviință să-și facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor.

Categoric nu s-ar putea iniția vânzarea companiilor românești profitabile în perioada de pandemie și de criză economică, lucru total neadecvat ca membru UE, celelalte state blocând vânzarea de acțiuni”, spunea luni Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Totodată, șeful PSD, îl acuză Claudiu Năsui că a decis să nu se mai promoveze exporturile românești. Social democrații vor încerca să creeze o majoritate care să voteze moțiunea simplă. Moțiunea simplă împotriva ministrului Economiei va fi depusă miercuri, 10 martie.

„Tocmai de aceea depunem moțiunea la Senat, unde vom încerca o creăm o majoritate”, menționa Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ce spune Marcel Ciolacu despre posibila intrare a Dianei Șoșoacă în Parlament?

„Nu cred că doamna Șoșoacă poate să strice relațiile PSD cu internaționala socialistă. N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetățenești, dar nu a existat această discuție. Nu mă pot ante-pronunța. Nici dânsa nu și-a manifestat intenția”, a declarat liderul PSD, într-un interviu la DC News.

ADVERTISEMENT