News

AUR va vota alături de PSD moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. ”Problema lui este lipsa de moralitate.” Update

10.02.2021 | 14:10
AUR va vota alaturi de PSD motiunea simpla impotriva lui Vlad Voiculescu Problema lui este lipsa de moralitate Update
ADVERTISEMENT

PSD a depus miercuri, 10 februarie, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.


Parlamentarii AUR vor vota moțiunea depusă de PSD. ”Avem această datorie faţă de milioanele de români umiliţi, prost trataţi sau de-a dreptul ignoraţi prin spitale.”

UPDATE, ora 14:10/ Reprezentanții din Parlament ai partidului AUR vor vota moţiunea simplă iniţiată de PSD în împotriva actualului ministru al Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

„Avem această datorie faţă de milioanele de români umiliţi, prost trataţi sau de-a dreptul ignoraţi prin spitale. Şi avem această datorie faţă de cei care au murit la Matei Balş, arşi de corupţia, incompentenţa şi nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaş mărunt, cu sau fără diplomă, este şi ministrul Voiculescu”, transmite AUR.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat pe Facebook diploma de studii obţinută la Viena, dar şi un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în România. Deşi diploma vieneză a fost eliberată în 2011, echivalarea s-a făcut – ce coincidenţă! – abia în 2016, când la putere venise guvernul Cioloş. (Probabil că fără echivalare guvernul noilor securişti nu-l putea unge ministru, în mai 2016, pe domnul Vlad, fiu de vechi securist.) 

ADVERTISEMENT

Dar nu diploma este problema domnului Voiculescu. Problema lui este lipsa de moralitate: le-a cerut bucureştenilor să-l voteze, apoi i-a lăsat baltă. Pentru ca apoi, abia numit ministru, să-şi ia 15 (CINCISPREZECE!) consilieri, unii dintre ei foşti colaboratori sau cunoscuţi ai lui. În loc să aibă grijă de pacienţii care se sting prin spitale, ucişi de bacterii şi de foc, domnul Voiculescu tot de apropiaţii lui are grijă mai întâi!  

Domnule Voiculescu, că n-ai nicio treabă cu medicina ştim. Ce nu ştim este de ce ai nevoie de 15 consilieri? Cum rămâne cu debirocratizarea pe care o susţineai înainte să ajungi la ciolan? Sau ai uitat de ea de îndată ce te-ai văzut ministru? Faptul că ţi-ai luat atâţia consilieri, după ce ai deja vreo patru secretari de stat, denotă că nu eşti în stare să faci prea multe de unul singur.

ADVERTISEMENT

Pleacă acum şi lasă locul unui profesionist adevărat, care n-are nevoie de o armată de consilieri şi când merge la toaletă.   Aleşii AUR vor vota moţiunea iniţiată în Parlament pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. Avem această datorie faţă de milioanele de români umiliţi, prost trataţi sau de-a dreptul ignoraţi prin spitale. Şi avem această datorie faţă de cei care au murit la Matei Balş, arşi de corupţia, incompentenţa şi nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaş mărunt, cu sau fără diplomă, este şi ministrul Voiculescu!”, arată AUR, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.

PSD vrea moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, 10 februarie, că nu exclude varianta unei moțiuni de cenzură cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu. Liderul social-democraților a subliniat faptul că mai întâi încearcă să creioneze o majoritate.

ADVERTISEMENT

„Încercăm să creionăm o majoritate. Categoric, e un instrument pe care o să-l folosim. Moțiunea de cenzură poate fi folosită o singură dată într-o sesiune parlamentară. Această sesiune parlamentară se încheie la 1 august. Până atunci, avem tot timpul de a încerca să ne creăm o majoritate, pentru a răsturna actuala guvernare“, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: ”Nu depunem moțiuni de cenzură de dragul de a depune”

„Categoric că vom depune. Momentul politic vom vedea când este cel propice.

Nu depunem moțiuni de cenzură de dragul de a depune moțiuni de cenzură sau de a bifa politic un anumit instrument”, spune liderul PSD.


UPDATE, ora 12.08 / Alexandru Rafila a comentat și el depunerea moțiunii împotriva lui Vlad Voiculescu.

Am depus o moțiune simplă, dedicată ministrului Vlad Voiculescu, care n-a reușit nici măcar să demareze câteva proceduri care să asigure siguranța pacienților.

În mod evident că măsurile care să faciliteze accesul persoanei la testare nu au fost luate, cifrele care sunt furnizate nu sunt credibile.

Mesajele au fost discordante referitor la vaccinare, cadrele medicale multe dintre ele voluntare la centre de vaccinare au fost amendate sau amenințate pentru că își desfășoară munca în condiții foarte grele. Mai apoi, deschiderea școlilor a fost pusă sub semnul întrebării în mod constant, această lipsă de asumare credem că e intolerabilă. Am asistat la 45 de zile de ministeriat fără măsuri, cred că acest lucru e evident.

Ați văzut vreo decizie a ministerului? Ce vom face peste 10 ani e lăudabil, dar nu spitalele regionale rezolvă problema acum”, a declarat Rafila.


Update, ora 12:00 / După ce a fost depusă moțiunea, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat că speră ca Vlad Voiculescu să demisioneze la finalul dezbaterilor.

“Vă înaintăm moţiunea simplă intitulată: ‘Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor’, moţiune iniţiată de 109 deputaţi ai Partidului Social Democrat. Solicit Biroului permanent ca această solicitare să se regăsească astăzi pe ordinea de zi, să stabilim calendarul pentru dezbatere şi vot.

De asemenea, sper ca, la finalul dezbaterilor, domnul Vlad Voiculescu să demisioneze şi, dacă nu are decenţa să o facă, să fie demis de urgenţă de premierul Florin Cîţu”, a afirmat Alfred Simonis, conform Agerpres.

Biroul permanent urmează să stabilească calendarul dezbaterii moţiunii simple.


Știrea inițială, ora 07:22 / Aceasta ar trebui să intre în dezbatere săptămâna viitoare și este intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

Moţiunea a fost anunţată luni, după şedinţa conducerii PSD, iar marţi au avut loc dezbateri cu asociaţiile medicilor, cu asociaţiile pacienţilor şi cu reprezentanţii sindicatelor, conform Adevărul.

PSD depune moțiune împotriva lui Vlad Voiculescu

Marţi, reprezentantul României la OMS,  Alexandru Rafila, a venit cu lămuriri legate de moţiune şi consideraţii cu privire la activitatea Ministerului Sănătăţii.

Deputatul PSD a afirmat că lipsa de acțiune şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie au dominat această perioadă.

„La nivelul Ministerului Sănătății nu acțiunea a dominat în această perioadă, ci inacțiunea și incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranță, această moțiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, și pacienții.

Eu înțeleg că o lună și jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar așa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică și probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienților la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus”, a declarat reprezentantul României la OMS, deputat PSD.

Săptămâna trecută, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că grupul parlamentar al PSD a depus o solicitare la Biroul permanent prin care îl cheamă în Parlament, la „Ora Guvernului” pe ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu.

Acestuia i se cer explicații despre „situaţia spitalelor din România în ceea ce priveşte măsurile preventive, gestionarea şi managementul riscului în saloanele în care sunt amplasate sau utilizate instalaţii de furnizare oxigen pentru pacienţi”.

ADVERTISEMENT