Alegeri 2024

PSD, despre efectele măsurilor Guvernului Ciolacu. „Prețul benzinei se reduce de la o săptămână la alta”

PSD: Prețul benzinei redus de la o săptămână la alta, unul din efectele măsurilor Guvernului Ciolacu de stabilizare a economiei
03.06.2024 | 23:29
PSD despre efectele masurilor Guvernului Ciolacu Pretul benzinei se reduce de la o saptamana la alta
Social-democrații spun că România se află în topul țărilor UE cu cea mai ieftină benzină / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Efectele măsurilor Guvernul Marcel Ciolacu pentru stabilizarea economiei României se văd și la pompele de benzină, unde prețul combustibilului scade de la săptămână la săptămână, potrivit social-democraților.

Mediu de afaceri stabil, prețuri mai mici

Efectele măsurilor luate de Guvernul Marcel Ciolacu pentru stabilizarea și creșterea economiei, în special prin investiții, se reflectă și într-un mediu stabil de afaceri și prețuri mai scăzute pentru populație, arată PSD. Social-democrații spun că, la 1 iulie, prețul litrului de benzină a scăzut sub 7 lei pe litru, adică la nivelul care era înainte de Rusia să pornească războiul în Ucraina.

ADVERTISEMENT

„Contextul economic favorabil din România asigurat de PSD prin menținerea unui mediu stabil de afaceri și creștere sustenabilă prin investiții continuă să producă efecte benefice pentru români. La 1 iunie, prețul combustibililor a scăzut sub pragul de 7 lei/litrul de benzină, acesta ajungând la nivelul înregistrat înaintea pornirii războiului din Ucraina”, arată PSD.

Compania Petrom, liderul pe piața românească a distribuției combustibililor fosili, a procedat, în primul sfârșit de săptămână din această lună „a 9-a ieftinire consecutivă a prețurilor din ultimele două luni și a 13-a din acest an. La unele stații Petrom, benzina standard a scăzut sub 6,95 lei/litru, iar motorina standard la 7,02 lei/litru”, potrivit social-democraților.

ADVERTISEMENT

Prețurile la pompă, aproximativ la nivelul celor dinaintea războiului din Ucraina

Pe ansamblul lunii trecute, prețul litrului de motorină înregistrase deja o scădere cu 28 de bani. Iar prețul litrului de benzină întegistrase o scădere cu 32 de bani. Astfel că prețurile celor doi combustibili au ajuns aproximativ la nivelul celor din februarie 2022, spune PSD.

„Față de luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei standard, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 3,5%, adică un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile”, afirmă social-democrații.

ADVERTISEMENT

România, în tipul țărilor UE cu cele mai mici prețuri la combustibili

Potrivit datelor din această perioadă, România este a treia țară în topul UE al țărilor care vând benzina cea mai ieftină, înaintea României fiind Bulgaria și Malta, arată PSD. România este și a patra țară din Uniunea Europeană în topul statelor cu cea mai ieftină motorină, sub Bulgaria, Lituania și Malta.

PSD spune că, la ora actuală, Guvernul Marcel Ciolacu și-a ținut cuvântul dar românilor în ce privește creșterea nivelului de trai, majorând, pe de o parte, veniturile, și, pe de altă parte, plafonând prețurile la alimente și energie, măsură „care duce la eliminarea speculei și ținerea sub control a inflației”, fapt ce ajută familiile să cheltuie mai puțin

ADVERTISEMENT

„Un alt pas semnificativ este creșterea cu peste 12% a salariului minim brut de la 1 iulie, până la 3.700 de lei lunar. Majorarea de circa 400 de lei lunar este un pas semnificativ în strategia PSD de adoptare a salariului minim european, începând cu 1 ianuarie 2025.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%”, mai arată social-democrații.

Material realizat cu sprijinul Partidului Social Democrat – Alianta PSD-PNL

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”