Alegeri 2024

PSD, despre înghețarea punctului de amendă de Guvernul Marcel Ciolacu. „Românii nu vor cheltui mai mult”

Social-democrații, despre măsurile Guvernului Marcel Ciolacu: „PSD se asigură ca românii nu vor cheltui mai mult pe amenzi”
30.06.2024 | 21:11
PSD despre inghetarea punctului de amenda de Guvernul Marcel Ciolacu Romanii nu vor cheltui mai mult
USR, un nou atac la adresa lui Marcel Ciolacu. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Decizia Guvernului Marcel Ciolacu de a îngheța, la 28 iunie, nivelul punctului de amendă de circulație, pentru ca valoarea lui să nu se mărească concomitent cu creșterea salariului minim pe economie, face parte din setul măsurilor luate de PSD pentru creșterea nivelului de trai, afirmă social-democrații.

Ciolacu: „Să nu crească odată cu salariul minim pe economie”

Înaintea ședinței de Guvern din 28 iunie, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că executivul a înghețat cuantumul punctului de amendă astfel încât valoarea lui să nu se majoreze odată cu creșterea salariului minim brut pe economie, care a fost mărit din data de 1 iulie până la 3.700 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

Decizia premierului, arată social-democrații, este parte a setului de măsuri pe care PSD le-a implementat, de la începutul guvernării, pentru creșterea nivelului de trai al românilor. „Tot astăzi, vom îngheța și punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu salariul minim pe economie”, a declarat premierul Marcel Ciolacu înaintea ședinței de Guvern din 28 iulie

„Și anterior, Guvernul anunțase că valoarea punctului de amendă va fi înghețată la valoarea actuală și nu va fi afectată de majorarea salariului minim brut, dar că pentru asta este nevoie de o ordonanță de urgență”, arată social-democrații.

ADVERTISEMENT

Punctul de amendă, la 165 de lei de la 1 iulie

Odată cu intrarea la guvernare, PSD a promis că va mări câștigurile populației și nivelul ei de trai, „inclusiv prin limitarea variațiilor bruște ale cheltuielilor”. La începutul lui 2024, Guvernul Marcel Ciolacu a modificat modul de calculare a punctului de amendă prin reducerea valorii acestuia la 5% din salariul minim brut la nivel național, de la 10% cât era stabilit anterior. Începând cu luna ianuarie, valoarea acestui punct de amendă este de 165 lei.

„Deși social-democrații recomandă, în cazul conducătorilor auto, întotdeauna o conduită prudentă la volan și respectarea legislației în vigoare, pentru cazurile nedorite în care trebuie plătită amendă de circulație”, potrivit PSD

ADVERTISEMENT

Reducerea taxării veniturilor

Social-democrații mai arată că Guvernul Marcel Ciolacu și-a achitat promisiunile privind creșterea salariului minim brut și nivelului de trai ai polulației. „De la 1 iulie, salariul minim brut va fi 3.700 lei, din care 300 lei nu vor fi taxați. Tichetele de masă vor rămâne la valoarea de 700 lei și nu vor fi incluse în plafonul de 4.000 lei netaxabili, conform solicitărilor premierului Marcel Ciolacu și ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu.  Măsura permite beneficiarilor de tichete de masă să nu fie taxați suplimentar. Aceasta este o etapă spre adoptarea salariului minim european, planificat pentru 1 ianuarie 2025”, potrivit PSD.

Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Codul Rutier. Defecțiunea pentru care șoferii trebuie să anunțe poliția imediat
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul