News

PSD face ”achiziții” în Caraș-Severin. Au intrat în partid 12 primari excluși din Pro România și PMP

O adevărată reformă are loc la PSD Caraș-Severin. 12 primari independenți au trecut la social-democrați, după ce au fost excluși din partidele Pro România și PMP.
19.02.2022 | 19:49
PSD face achizitii in CarasSeverin Au intrat in partid 12 primari exclusi din Pro Romania si PMP
Un membru PSD a murit. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un număr de 12 primari deveniți independenți după ce au fost excluși din PMP și Pro România s-au înscris în PSD Caraș-Severin, potrivit presei locale.

„Sunt 12 adeziuni ale unor primari, în unanimitate au fost aprobate, începând de azi sunt membri PSD.”, a anunțat președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

Lista celor 12 primari independenți care au intrat în PSD. Grindeanu: ”Trebuie să ne întoarcem la șefia CJ Caraș-Severin”

Primarii independenți care au intrat în PSD sunt: Nicolae Beg (Marga), Victor Terteleacă (Iablanița), Sergiu Toma (Rusca Montană), Florin Curița (Dalboșeț), Ion Văcărescu (Goruia), Petru Furdui (Berzasca), Ioan Popovici (Păltiniș), Gheorghe Coilă (Buchin), Ion Țicheriu (Brebu), Vichente Suru (Bucoșnița), Ilie Hașcă (Topleț) și Ilie Canea (Lăpușnicel).

Prezent la Reșita, prim-vicepreședintele social democraților, Sorin Grideanu, a indicat scopul acestor mutări.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să ne întoarcem la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, PSD trebuie să recâștige funcția de președinte!”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Senatorul Ion Mocioalcă: ”Nu-și pierd mandatele de primari”

Senatorul Ion Mocioalcă a precizat că toți cei 12 primari și-au căpătat statutul de independent, înainte de a semna intrarea în Partidul Social Democrat. Acesta a și explicat în glumă de ce au fuseseră excluși din partidele pe listele cărora au fost aleși (Pro România și PMP).

ADVERTISEMENT

”De cuminți ce-au fost, pentru că au fost prezenți la toate ședințele PSD, au fost excluși, devenind independenți. Nu-și pierd mandatele de primari!”, a spus Mocioalcă.

Președintele Hurduzeu, senatorul Mocioalcă și ceilalți lideri județeni au început reconstrucția filialelor PSD care au obținut rezultate mai slabe la alegerile locale și parlamentare.

ADVERTISEMENT

La evenimentul important din Caraș Severin a fost prezent și Sorin Grindeanu. În urmă cu o săptămână, ministrul transporturilor anunțase că a fost confirmat cu tulpina Omicron. El a precizat că este vaccinat anti-Covid și a încercat să se protejeze corespunzător.

”După o perioadă intensă cu o ușoară stare de disconfort, pe care am pus-o inițial pe seama oboselii, s-a confirmat: sunt Covid pozitiv. Sunt vaccinat și m-am protejat în mod constant. Omicron are însă propriul “algoritm”. Simptomele sunt suportabile și aștept reîntoarcerea printre colegi”, a anunțat Sorin Grindeanu pe Facebook.

ADVERTISEMENT