News

PSD a făcut bilanțul primelor 6 luni de guvernare. Marcel Ciolacu: ”Începem să mergem înainte”. Update

Într-un comunicat emis pe pagina de Facebook, PSD anunță că joi va prezenta bilanțul primelor 6 luni de guvernare: ”este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente”, spune Marcel Ciolacu.
26.05.2022 | 19:26
PSD a facut bilantul primelor 6 luni de guvernare Marcel Ciolacu Incepem sa mergem inainte Update
PSD face bilanțul primelor 6 luni de guvernare. Care sunt cele mai importante realizări ale Executivului. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
26-05-2022
16:26

Marcel Ciolacu, mândru de realizările PSD

La prezentarea bilanțului primelor 6 luni de guvernare, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democrații au demonstrat că rămân un reper important în politică.

De asemenea, acesta a reiterat că intrarea le guvernare alături de PNL și UDMR a fost impusă de condițiile socio-economice fără precedent pentru România.

Am construit un plan şi ne-am luptat să-l punem cât mai bine în practică. Venim în faţa dumneavoastră şi a românilor să spunem ce-am făcut şi de ce ne-am asumat să intrăm la guvernare.

Mă bucur că în continuare PSD continuă să fixeze “ora la ceas” şi mai nou mă bucur că am evoluat. Ultima dată aveam la uşă vrăjitoarele, acum avem opoziţia. Începem să mergem înainte.

Am decis să intrăm la guvernare acum 6 luni fiindcă situaţia ţării devenise dramatică. Guvernările anterioare au provocat mai ales o lipsă profundă de încredere.”

În continuarea discursului din Parlament, Marcel Ciolacu a spus că și-a dat acordul pentru intrarea PSD la guvernare pentru că ”nu mai era timp de experienţe politice care ar fi ţinut în continuare România captivă unui haos sanitar, economic şi social”.

Era timpul ca PSD să-şi asume din nou responsabilitatea şi să pună umărul la stabilizarea României în ceea mai grea perioadă de după Revoluţie”, a precizat liderul PSD, care a completat că Guvernul României trebuie să facă un efort şi mai mare pentru românii se confruntă cu probleme.

Partidul Social Democrat informează, printr-un comunicat de presă, că joi va prezenta bilanțul primelor 6 luni de guvernare.

Bilanțul primelor 6 luni de guvernare anunțat de PSD: ”Nu vrem să fardăm realitatea. Ştim care sunt greutăţile oamenilor”

Conform liderului social-democraților, Marcel Ciolacu, PSD le va prezenta românilor un bilanț cinstit și realist al celor 6 luni de guvernare. ”Nu vrem să fardăm realitatea. Știm care sunt greutățile oamenilor și ce așteptări au de la noi”, scrie acesta pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”Nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple. Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie și pentru a susține dezvoltarea #firmelor românești.

Este un raport onest în fața românilor, așa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă și responsabilă”, precizează președintele Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

Realizările miniștrilor PSD alături de echipa guvernamentală

Într-un scurt clip apărut pe contul de socializare al Partidului Social Democrat aflăm cele 3 motive care au dus la intrarea acestui partid într-o coaliție cu PNL și UDMR.

”De ce am intrat la Guvernare: criza economică, pandemia și criza politică. Ce am realizat în primele 6 luni de guvernare:

ADVERTISEMENT

Pachetul social: creșterea alocațiilor și pensiilor, plafonarea prețurilor la energie și gaze pentru populație și companii, sprijin financiar pentru companiile românești de aproape 4 miliarde de euro.

Încă 500 de milioane de euro pentru produse agricole obținute în România, creșterea salariului minim brut în agricultură și industria alimentară la 3.000 de lei, deblocarea proiectelor de investiții în infrastructura rutieră și feroviară, investiții masive în Portul Constanța. Adoptarea Legii offshore pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră”.

ADVERTISEMENT

Cei de la PSD mai spun că au ”gestionat profesionist pandemia și au deschis școlile”, iar miniștri social-democrați au adoptat la timp jaloanele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

ADVERTISEMENT