PSD, fără alianțe la alegerile parlamentare: ”Suntem adversari politici cu Pro România, ALDE și PPU-SL”

Adrian Baciu   
în HotNews
15/09/2020, 15:36
PSD, fără alianțe la alegerile parlamentare: ”Suntem adversari politici cu Pro România, ALDE și PPU-SL”
PSD, fără alianțe la alegerile parlamentare: ”Suntem adversari politici cu Pro România, ALDE și PPU-SL”. Sursa foto: hepta.ro

PSD, principalul partid de Opoziție și cea mai numeroasă formațiune din Parlamentul României, și-a anunțat planurile privind eventuale alianțe la alegerile generale din decembrie.

Reunit marți, 15 septembrie, Consiliului Politic Național al social-democraților a decis că partidul nu va face alianțe cu nicio altă formațiune politică la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

În această decizie a contat foarte mult faptul că PSD nu are nicio alianță la alegerile locale, acolo unde se confruntă nu doar cu PNL și USR, ci și cu Pro România, ALDE și PPU-SL.

PSD nu face alianțe la alegerile parlamentare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, după ședința Comitetului Politic al PSD, că liderii partidului au decis să nu facă alianțe cu alte formațiuni politice la alegerile parlamentare.

”Am discutat cu colegii mei în ceea ce privește alianțele politice și am luat hotărârea ca PSD să meargă singur la aceste alegeri parlamentare.

Foarte mult a înclinat faptul că nu am avut nicio alianță electorală pentru alegerile locale. Suntem adversari politici la locale și cu Pro România și cu ALDE și cu PPU-SL.

Este o decizie clară. O să încercăm să discutăm cu ceilalți lideri politici alianțe post electorale”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD, conform Digi24.

Sursa citată notează că doar doi lideri ai PSD ar fi votat pentru alianțe la aceste alegeri. Ar fi vorba de Radu Moldovan, liderul de la Bistrița și Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.

În același timp, Ciolacu a precizat că după locale vor fi negociate alianțe cu Pro România în consiliile locale și județene. ”Am primit votul pentru o alianță post electorală locale cu Pro România la consiliile județene și consiliile loacale”, a declarat președintele PSD.

Călin Popescu Tăriceanu, refuz pentru PSD

Tot marți, Marcel Ciolacu a mai dezvăluit că i-a propus președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare, dar a fost refuzat.

”Am avut o discuție cu domnul președinte Călin Popescu Tăriceanu. I-am făcut propunerea de a veni pe listele PSD. Dânsul s-a exprimat că este incorect politic să facă acest lucru și respect total decizia domniei sale”, a mai spus Ciolacu.

Recent, s-a stabilit ca data alegerilor parlamentare din România să fie 6 decembrie. Alegerile generale ar fi trebuit să aibă loc în această toamnă, însă scrutinul a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. De asemenea, și alegerile locale care ar fi trebuit să se desfășoare în luna iunie, dar vor avea loc pe 27 septembrie.

Închide ×