Alegeri 2024

PSD: Gabriel Lazany, managerul de spital cu care partidul recâștigă Bistrița. „Dovada că pariul pus de Marcel Ciolacu pe investițiile în sănătate funcționează”

Gabriel Lazany, managerul de spital cu care PSD recâștigă Bistrița. „Dovada că pariul pus de Marcel Ciolacu pe investițiile în sănătate funcționează”
13.06.2024 | 13:14
PSD Gabriel Lazany managerul de spital cu care partidul recastiga Bistrita Dovada ca pariul pus de Marcel Ciolacu pe investitiile in sanatate functioneaza
Gabriel Lazany este noul primar PSD al municipiului Bistrița / Foto: Facebook, Gabriel Lazany
ADVERTISEMENT

PSD a recâștigat primăria municipiul Bistrița, după ce candidatul social-democrat Gabriel Lazany s-a învins pe actualul primar liberal Ioan Turc, „consolidându-și astfel poziția de forță politică dominantă în regiune”, afirmă social-democrații. „Dovada că pariul pus de Marcel Ciolacu pe investițiile în sănătate funcționează”, potrivit PSD.

Gabriel Lazany: „Vreau să facem politica cetățeanului”

PSD a câștigat primăria municipiului Bistrița, în urma victoriei, după alegerile din 9 iunie, a candidatului social-democrat Gabriel Lazany, care l-a devansat pe candidatul PNL, actualul primar Ioan Turc, „consolidându-și astfel poziția de forță politică dominantă în regiune”, arată social-democrații. Rezultatele scrutinului demonstreză, spun social-democrații, „încrederea și susținerea continuă a cetățenilor pentru PSD și programul său de dezvoltare locală, printr-o viziune proaspătă și ambițioasă pentru viitorul comunității”.

ADVERTISEMENT

„Am spus că va fi o bătălie strânsă și că fiecare vot contează (…) A fost o mobilizare masivă din toate punctele de vedere, cetățenii și-au dorit schimbarea și iată că, în curând, vom prelua mandatul de primar și ne vom apuca de treabă, așa cum am spus. Vreau să facem politica cetățeanului, singura politică ce va exista în Primăria Bistrița”, a declarat Gabriel Lazany.

Potrivit PSD, locuitorii din municipiul Bistrița doresc „continuitate” și „stabilitate”, pe aceeași linie cu județul Bistrița Năsăud, unde Consiliul Județean este condus, încă din 2012, de Radu Moldovan, social-democrat, care a câștigat și la alegerile din 9 iunie cu un scor de peste 54%.

ADVERTISEMENT

„Longevitatea în funcție a administrației PSD sub Moldovan a demonstrat, de-a lungul anilor, o capacitate de guvernare eficientă, cu proiecte și inițiative care au contribuit la îmbunătățirea calității vieții în municipiu. Realizările administrației au fost bine primite de cetățeni, asigurându-le votul și pentru acest nou mandat”, potrivit PSD.

Cine este Gabriel Lazany, noul primar al Bistriței

Gabriel Lazany, arată social-democrații, și-a consolidat de-a lungul anilor o mare parte din imagine ca manager al Spitalului Clinic de Urgență Bistrița-Năsăud, fiind de profesie economist și absolvent al unui master în domeniul managementului sanitar.

ADVERTISEMENT

„Cu o carieră vastă în management și administrație, el a demonstrat constant competență și dedicare în diverse funcții publice. Până la alegerea sa în calitate de primar, Lazany a avut o carieră marcată de succes în domeniul medical de 24 de ani, fiind directorul Spitalului Județean de Urgență Bistrița începând cu 2017. Aici, el a fost recunoscut pentru capacitatea sa de a implementa reforme și a îmbunătăți serviciile medicale, lucru care i-a adus respectul și încrederea comunității locale”, arată social-democrații.

Cu noul mandat de primar al municipiului Bistrița, Gabriel Lazany are în plan transformarea orașului într-unul modern și atractiv, spune PSD. O agendă ambițioasă dar care se confruntă cu provocări pe măsură. Trebuie gestionat bugetul municipal iar administrația trebuie să se adapteze la cerințele în schimbare ale cetățenilor, dar, „experiența sa în leadership și management îi oferă un avantaj considerabil în abordarea acestor provocări”, afirmă social-democrații.

ADVERTISEMENT

„Gabriel Lazany aduce un suflu nou în administrația Bistriței, cu promisiunea unei dezvoltări sustenabile și a unei implicări active a cetățenilor. Cu un program bine definit și o echipă dedicată, el are potențialul de a transforma Bistrița într-un oraș modern și prosper”, potrivit PSD.

 

ADVERTISEMENT