PSD grăbește Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Lucian Romaşcanu anunță când va fi depusă

Adrian Baciu   
în HotNews
19/07/2020, 14:18
PSD grăbește Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Lucian Romaşcanu anunță când va fi depusă
PSD grăbește Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Lucian Romaşcanu anunță când va fi depusă. Foto: hepta.ro

PSD grăbește planul privind Moțiunea de cenzură de dărâmare a Guvernului condus de Ludovic Orban.

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al social-democraților, anunță că actul ar trebui depus cât mai repede.

Opoziția critică în termeni duri ultimele acțiuni ale liberalilor și afirmă că nu se mai poate continua cu această guvernare.

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, grăbită de PSD

Moțiunea de cenzură împotriva Executivului condus de Ludovic Orban va fi depusă în viitorul destul de apropiat, susține Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Social-democratul anunţă că la jumătatea lunii viitoare ar urma să fie depusă moţiunea de cenzură la adresa actualului Guvern.

Acesta mai spune că partidul din Opoziție susţine ideea unui guvern de uniune naţională care să organizeze cele două runde de alegeri programate pentru acest an, dar nu exclude nici ideea unui guvern politic.

”Sperăm să avem cât de curând un alt Guvern pentru că, din păcate, toate semnalele pe care le-am tras şi toate problemele pe care şi media şi noi le-am adus la cunoştinţa publică nu au făcut din acest Guvern un guvern mai performant, deci singura soluţie este ca acest Guvern să plece acasă”, a declarat Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă, conform News.ro.

Ce reproșează PSD actualului Guvern

Romașcanu mai spune că moțiunea va fi depusă, în ciuda faptului că România se află în stare de alertă. Acesta acuză PNL-ul de faptul că starea de alertă a fost prelungită din nou fără votul Parlamentului.

”În mod normal, moţiunea de cenzură ar trebui să se întâmple destul de repede. Deci, undeva probabil că la mijlocul lunii august ar trebui să avem această moţiune de cenzură.

Noi am sperat să nu fim obligaţi să depunem moţiune de cenzură în stare de alertă, dar această prelungire constantă fără votul Parlamentului a stării de alertă poate să aibă această justificare din păcate pentru Guvern, aceea de a se ţine de poziţiile pe care le au”, a adăugat reprezentantul social-democraţilor.

Senatorul PSD a mai spus că ”cea mai bună formulă ar fi un guvern de uniune naţională care să asigure aceste două runde de alegeri”, dar că ”este posibil şi un guvern politic”, pentru care, însă, este nevoie de negocieri.

Închide ×