News

PSD ia în calcul ruperea coaliției și lansează tema alegerilor anticipate: ”Trebuie să ne uităm și la ce vor românii”

PSD testează terenul pentru declanșarea de alegeri anticipate, o variantă pe care o prezintă ca fiind una de rezervă, în cazul nerespectării rotativei.
03.06.2023 | 19:46
PSD ia in calcul ruperea coalitiei si lanseaza tema alegerilor anticipate Trebuie sa ne uitam si la ce vor romanii
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar putea să renunțe la alianță, în cazul unor alegeri anticipate / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cu o grevă a profesorilor declanșată cu doar câteva zile înainte de data stabilită pentru rotativa premierilor, PSD a găsit momentul perfect pentru lansarea unei teme care a mai fost abordată, accidental, și în trecut: alegerile anticipate.

Victor Negrescu (PSD), despre alegerile anticipate: ”Suntem pregătiți și pentru un astfel de moment”

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, susține că partidul din care face parte ia în calcul varianta declanșării alegerilor anticipate, în cazul în care protocolul legat de rotativa premierilor nu va fi respectat. Negrescu spune că, în acest caz, coaliția nu mai poate funcționa.

ADVERTISEMENT

”Pentru PSD lucrurile sunt destul de clare, fie respectăm protocolul, fie automat coaliţia nu mai poate funcţiona şi singura soluţie posibilă, singura alternativă este să mergem înapoi la români la alegeri, alegeri anticipate.

Nu ar fi nici asta o foarte mare problemă, PSD este tot timpul în legătură cu românii şi nu ne este teamă să mergem către ei pentru ca aceştia să îşi exprime punctele de vedere. Suntem pregătiţi şi pentru un astfel de moment.

ADVERTISEMENT

Nu este scenariul pe care ni-l dorim, noi preferăm să oferim românilor o guvernare stabilă, însă unii care eventual vehiculează acest scenariu, vehiculează ca şi cum ar fi frică cuiva de momentul electoral, or PSD nu i-a fost niciodată teamă să meargă spre români”, a declarat Victor Negrescu la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Europarlamentarul recunoaște că există ”întârzieri” în implementarea PNRR

Europarlamentarul a subliniat că PSD are scris programul de guvernare și că ar prefera să meargă mai departe într-o coaliție cu PNL și UDMR, iar un scenariu al alegerilor anticipate ar fi echivalent cu o lipsă de stabilitate la nivel politic.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Victor Negrescu spune că problemele actualului guvern nu sunt legate doar de tensiunile sociale dar și de unele întârzieri în implementarea PNRR.

”Lucrurile sunt raportate şi la contextul politic actual. Trebuie să ne uităm şi la ce vor românii, să ne uităm şi la situaţia socială din România şi am văzut că, într-adevăr, în ultimele săptămâni au existat tensiuni sociale generate şi de aceste solicitări ale profesorilor, dar sunt şi alte probleme legate de tot ce înseamnă întârzierile în ceea ce înseamnă implementarea PNRR. Sunt întârzieri semnificative”, a mai explicat Negrescu.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că scenariul cel mai probabil este ca rotativa premierilor să aibă loc până la finalul acestei sesiuni parlamentare. În caz contrar, se poate vorbi despre posibilitatea declanșării unor alegeri anticipate.

ADVERTISEMENT