News

PSD Iași cere demisia primarului Chirica și a președintelui Consiliului Județean: ”Să fie alegeri anticipate”

PSD Iași dorește alegeri anticipate. Social-democrații cer demisia primarului Mihai Chirica și a președintelui Consiliului Județean, Costel Alexe. Ambii au mari probleme în justiție.
20.02.2022 | 18:03
PSD Iasi cere demisia primarului Chirica si a presedintelui Consiliului Judetean Sa fie alegeri anticipate
ADVERTISEMENT

Dacă la ”centru” sunt în coaliția de guvernare, în teritoriu PSD și PNL duc lupte locale destul de dure.

Este cazul Iașului, acolo unde social-democrații cer ca cei mai importanți lideri politici liberali, primarul reședinței de județ și președintele Consiliului Județean, să-și dea demisia.

ADVERTISEMENT

PSD Iași dorește alegeri anticipate. Social-democrații cer demisia primarului Chirica și a președintelui CJ

Liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, afirmă că primarul Mihai Chirica şi şeful CJ Costel Alexe sunt ”nefrecventabili şi ar trebui să plece din funcții. Social-democratul insistă pentru organizarea de alegeri anticipate până la sfârșitul acestui an.

”Iașiul trebuie să aibă o administraţie transparentă, de lideri corecţi, nu corupţi, nu combinatori. Nu putem să nu sancţionăm derapajele celor doi. Iaşiul merită mai mult.

ADVERTISEMENT

Singura şansă a noastră este ca Mihai Chirica şi Costel Alexe să îşi dea demisia, să fie alegeri anticipate. Nu poţi să condamni un milion de ieşeni pentru abuzurile care s-au făcut în administraţie. Cei doi sunt nefrecventabili.

Nu îi primeşte nimeni când se duc la vreun minister. Vom lupta pentru Iaşi”, a afirmat senatorul Maricel Popa, într-o conferință de presă susținută duminică, notează Agerpres.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD Iași a mai spus că în acest moment nu contează care partid va câştiga alegerile anticipate la Iaşi, explicând că ”nu mai putem trăi cu suspiciuni de corupţie”.

”Chirica şi Alexe trebuie să înţeleagă că este cazul să plece. Ar fi un gest de onoare după ce au strâns împreună 7 dosare”, a mai declarat senatorul.

ADVERTISEMENT

Costel Alexe și Mihai Chirica, grave probleme în justiție

Atacurile PSD Iași la adresa celor doi politicieni aleși în funcțiile lor pe listele PNL vin după ce aceștia s-au confruntat cu mari probleme de ordin penal.

Chiar vineri, 18 februarie 2022, Direcția Națională Anticorupție a anunțat, într-un comunicat de presă, că președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, este cercetat penal de procurori. Acesta este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.

În ceea ce-l privește pe edilului din Iași, Mihai Chirica, acesta este cercetat penal de DNA. În debutul lunii a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Ulterior, această măsură a fost ridicată.

Potrivit procurorilor, Chirica este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) și instigare la uzurparea funcției, într-un dosar legat de construirea și intabularea ilegală a unui bloc.

ADVERTISEMENT
Tags: